Zoeken

Introductie Kawasaki W800 50th Anniversary

Abraham's feestje

14 april 2014
Retro is in. Retro is inner dan in, zo in is het nog nooit geweest. Of het nou kleding is, haardracht, gezichtsbeharing (jawel heren, de baard is weer helemaal terug!), muziekkeus, huizen, interieur, keukenapparatuur, auto’s of.. motoren. En daar moet op gezope… eeeh, dat moet gevierd worden.
Inhoudsopgave
Introductie Kawasaki W800 50th Anniversary
In den beginne...
Vervlogen tijden herleven weer
Conclusie
Technische gegevens

Kawasaki 2014 W800 50th anniversary

Nou is het bij dit soort apparaten natuurlijk moeilijk te bepalen wanneer iets nou nieuw, oud of retro is/was, bouw een paar decennia hetzelfde model en je doorloopt al deze stadia vanzelf, maar hoe dan ook: als het weinig doet is het gewoon een triest oud hok, is het populair dan is het retro.

De Kawasaki W is retro, daar is geen twijfel aan. Niet alleen valt de oorsprong van het model al vijftig jaar terug te herleiden, maar tevens is de W zowat de meest gepimpte motor ooit. In elk geval de meest gepimpte Kawa, er rijden er haast geen twee dezelfde van rond.

Dat laatste hebben we te danken aan de bloeiende aftermarket, maar blijkbaar heeft de W ook gewoon ‘iets’. En dat, hoe ongrijpbaar ook, is de sleutel voor succes. Verzin het maar, noem maar een willekeurig model dat nu als icoon te boek staat, allemaal delen ze dat ene vage kenmerk, dat ‘iets’.

Tekst: Vincent Burger
Fotografie: Wout Meppelink, Tom Haanstra