Zoeken

Eerste test Indian Chief Vintage

Conclusie

30 juni 2014
Inhoudsopgave
Eerste test Indian Chief Vintage
The Indian Spirit
Vredespijp
Tomahawk
Bison Power!
Conclusie
Technische gegevens

Indian 2014_Chief_61

Indian is terug inderdaad: van eerste idee tot de Chief die op de stoep staat, alles is perfect geregisseerd, uitgedacht en tot in de puntjes doordacht, ontworpen en ontwikkeld. Dat is een hoop werk, maar je maakt maar één keer zo’n daverende eerste indruk. Met de legende die Indian is was met minder dan ook geen genoegen te nemen en dat is dan ook niet gebeurd. Met de nieuwe generatie Cheif voldoet Indian aan de hooggespannen verwachtingen en respecteert het werk wat de voorgangers al meer dan honderd jaar geleden hebben verzet. Ook met een gat van zestig jaar kun je gerust weer spreken van Indian, oud én nieuw. Dat is best knap, maar het heeft ze dan ook een leuke duit gekost.
Als motorfiets is er in de praktijk ook bijzonder weinig op de Chief aan te merken. Het is een fantastisch stuk engineering met een motorblok dat loopt als een klok. En dus ook met gemak de confrontatie aankan met de concurrenten eender Amerikaans, Italiaans en Japans.

Indian 2014_Chief_72

Ja, het is een dikke Amerikaanse twin en in het voobijschieten zou je je nog kunnen vergissen. Maar los van het feit dat een vergissing heel makkelijk gemaakt is betekent dat ook dat A) het niveau dus op gelijke hoogte ligt en B) je toch al van goeden huize moet komen om zo’n vergissing uit te kunnen lokken. En dan was er nog iets met ‘imitatie is het grootste compliment’ of zo.

Je zult dan ook niet snel gelyncht worden als je eens met een Indian op komt dagen bij een HOG-meeting of iets dergelijks. Integendeel waarschijnlijk. Want ook al is er in de volksmond (en vooral bij leken) maar één merk, als er ooit een andere naam met ontzag opgerakeld wordt is het deze. Voorlopig zal het merk exclusief blijven en in aantallen al helemaal wegvallen tegen de Milwaukee twins, nu is juist de kans om boven het maaiveld uit te steken. Een midlifecrisis is één ding, daarbij getuigen van goede smaak is iets heel anders. Vijftigers die het op hun heupen krijgen kopen een Amerikaan voor in de schuur, kenners kopen een Indian.

Indian 2014_Chief_41