Zoeken

Dubbeltest: Husqvarna 650 TR Strada en Terra

Conclusie

16 september 2013
Inhoudsopgave
Dubbeltest: Husqvarna 650 TR Strada en Terra
Mooi was die tijd
Sambal bij?
Wolf in schaapskleren
Conclusie
Technische gegevens

Husqvarna 650TR

Het zal je maar gebeuren, koud op de markt en dan al vernemen dat je nieuwe baasje geen toekomst in je ziet. Het overkwam deze twee Husky’s uit het BMW Varese tijdperk, die het afgelopen najaar werden gelanceerd en vanaf begin dit jaar werden uitgeleverd. En dat is, zo heeft ons deze test geleerd, zondermeer jammer te noemen. SHusqvarna 650TR Terraterker: als er één model is dat een beter spotlicht had verdiend dan is dat ongetwijfeld deze 650 TR. Of eigenlijk twee dus, want de fiets is er als straatgericht Strada en meer allroad gericht Terra model.

Beide modellen met behoorlijk veel oorspronkelijk BMW DNA zijn overgoten met de juiste Husqvarna saus en zijn daardoor bij uitstek geschikt voor het snellere werk, hetzij in de stad om je moeiteloos door het drukke verkeer te laveren, hetzij in stuurrijke gebieden om heerlijk uit te worden gelaten. Gooien en smijten gaat naar hartenlust en de motoren gaan daarbij ook nog eens economisch om met het vloeibare goud, wat heden ten dage erg aangenaam is.

Maar ja, probeer die kritische consument daar maar eens van te overtuigen. Die ziet alleen dat van de modellen binnen afzienbare tijd de productie zal worden stilgelegd, en dat maakt de verkoop er niet gemakkelijker op. Of misschien juist wel: niet alleen ben je met een ‘straat-Husky’ an sich al een unieke verschijning op straat, deze laatsten der Mohikanen doen daar nog een schepje bovenop. Juist omdat het de laatsten zijn.

Ben je op zoek naar een no-nonsense fiets mét ABS die niet vies is van een flink robbertje sparren, of wil je een ‘Varese’ Husqvarna ‘omdat het nu nog kan’, dan zijn deze 650 TR’en een serieuze kandidaat. Of je dan kiest voor de Strada of Terra ligt geheel aan je eigen smaak, aan de prijsstelling ligt het in ieder geval niet. En dát is nu misschien nog wel z’n sterkste troef: deze Final Edition is voor €5.999,- te koop en dat is wel heel erg scherp geprijsd.

Husqvarna 650TR Strada
Als dit geen glimlach op je gezicht kan toveren, dan weten wij het ook niet meer...

  • gooi en smijtfiets, funfactor, verbruik, prijs, laatste der Mohikanen
  • geen ‘Wauw’ uitstraling, voorkant lichtjes pendelen bij 140+, afleesbaarheid display, laatste der Mohikanen