Zoeken

Test: Kawasaki Z750

Conclusie

5 april 2004
Inhoudsopgave
Test: Kawasaki Z750
Dark Force
Rij-eigenschappen
Concurrentie
Conclusie
Technische specificaties

Kawasaki Z750 2004

De Kawasaki Z750 maakte op onze testrijders een verpletterende indruk. De prijs in aanmerking genomen: wat een strak rijwielgedeelte, wat een brute kracht, wat een uitstraling! Na anderhalve week op de Z750 waren we het commerciële praatje van de importeur allang vergeten. Concurrent voor de Fazer? Yamaha maakt geweldige motorfietsen, maar een concurrent voor de Z750 heeft het niet in de folder staan.

Deze Z750 heeft een keerzijde: het is eigenlijk geen beginnersfiets. Het stuurgedrag, het vermogen en de manier waarop de zaak is afgeveerd vraagt om een vaardige hand. Onder die vaardige hand komt deze Dark Force pas echt tot leven. Wie denkt de Z750 aan te kunnen heeft er een geweldige motorfiets aan. Eentje die boven het maaiveld uitsteekt, eentje die de nekken doet draaien en eentje die in zijn prijsklasse geen concurrentie heeft. De prijs voor al dit fraais is schandalig laag, maar we zullen de laatsten zijn die daar over klagen. OKawasaki Z750 2004ok het comfort is dik voor elkaar. Het bikinikuipje houdt je veel beter uit de wind dan je op basis van het uiterlijk zou verwachten. Niet zo goed als een volledige ruit uiteraard, maar voldoende om je ook bij hogere snelheden ook nog lekker te voelen. Een bijkomend voordeel is dat er rond de helm opvallend weinig turbulentie ontstaat, waardoor het rijden op de Z750 een relatief stille aangelegenheid is.

En daarmee eindigen we weer waar we begonnen zijn: de Kawasaki Z750 is "The Dark Force", de Imperial Shuttle van motorfietsen in de prijsklasse tot € 8000,00. Misschien dat de concurrentie in de komende jaren een "Clone War" start, maar voorlopig is Kawaski heer en meester van dit universum.

  • Prijs, prestaties, rijwielgedeelte, looks
  • wegwerp dashboard, spiegels, geen beginnersfiets