Zoeken

World Superbikes - Valencia: Supersport

7 april 2008

Het was bij aanvang van de wedstrijd iets kouder dan tijdens de kwalificatie maar desalniettemin een lekker weertje om te racen. Of de andere temperatuur een factor was voor de vele crashes is niet helemaal duidelijk, maar ook in deze wedstrijd was het net zoals bij de Superbikes behoorlijk raak.

Na de start was het Lascorz die Pitt in de eerste bocht direct passeerde en in bocht twee nogmaals een inhaalactie moest doen om Pitt weer voorbij te steken. Ook die inhaalactie lukte en nu kon hij Pitt wel achter zich houden. De jonge Spanjaard kon goed tempo maken en Pitt en Jones konden direct aansluiten. Een aantal meters daarachter waren het Rea, Foret, Parkes, Fuijiwara en Nanneli die goed konden volgen. Harms had flink de vaart erin en wist in het begin van de wedstrijd naar plek 8 te komen, startend vanaf de 19e positie.

In de tweede ronde werd het deelnemersveld al flink uitgedund door een aantal crashes. Dionisi, Alfonsi, Dell'omo verlieten de wedstrijd onvrijwillig, een paar rondes later niet in het minste gezelschap van McCoy, Brookes en Harms. Deze laatste zag zijn goede start niet beloond worden met een goed resultaat. Ook onze landgenoot Veneman moest na een crash de wedstrijd voor gezien houden. Al met al waren er uiteindelijk nog maar 23 coureurs in de strijd.

valencia.jpg

Vooraan in de wedstrijd was het Lascorz die het tempo aangaf, op de hielen gezeten door Pitt en Jones. Ook Pitt vloog eraf en dat betekende dat Lascorz een gaatje naar de rest van het veld cadeau kreeg. De rest was echter niet bij machte het gat dicht te rijden omdat de Spanjaard het tempo flink hoog hield. Achter hem waren het Jones, Foret en Parkes die het met elkaar aan de stok hadden voor de tweede plaats. Daarachter was het Nanneli die de rest van het veld aanvoerde.

Met een kleine voorsprong was het uiteindelijk Lascorz die als eerste over de eindstreep kwam, met achter hem Foret die het onderlinge gevecht met Jones won. Parkes eindigde enigzins op een eilandje de wedstrijd als vierde. Nanneli en Rea hadden het tot aan de finish met elkaar aan de stok, maar Rea kreeg geen mogelijkheid te passeren. Pitt wist ondanks zijn valpartij toch nog de finish in het achterveld te bereiken.

Door zijn overwinning deed Lascorz meer dan goede zaken, hij nam ook de leiding in handen in de stand voor het WK, voor Parkes en Foret.

Barry Veneman:

Ik had niet verwacht dat dit weekend zo zal eindigen. Ik had er voorafgaand aan de race een goed gevoel over, en ook tijdens de warm-up voelde alles nog goed aan. Ik had in mijn hoofd dat ik gewoon een goede start moest maken en dat ik dan lekker kon rijden. Maar in de eerste ronde merkte ik al dat ik niet de race snelheid had waar ik eerder dit weekend over beschikte en kwam ik op het rechte stuk veel snelheid te kort. Ik heb daarom meer risico moeten nemen in de bochten en dat is net iets te veel geweest. Ik remde te laat waardoor ik in het grind belandde. Daarna heb ik geprobeerd om de race te hervatten, maar het ging helaas niet meer. De volgende race op het circuit van Assen is een thuisrace voor mij. Ik heb er veel zin in en kijk er nu al naar uit.

Voor de volledige uitslag: Klik.

Volgende wedstrijd: Assen, Nederland, 25/26/27 april!