Zoeken

World Superbikes - Valencia FIM 1000 en GSX-R cup

18 april 2007

Rode vlaggen spelbreker

FIM Superstock 1000

 

Xavier Simeon (19) finishte als zesde.

Op zondagmorgen werd de tweede race van het FIM Superstock 1000 kampioenschap verreden. Tijdens de start viel hier en daar een spatje regen. De meeste rijders stonden dan ook op regenbanden. Vanaf Pole Position startte de Italiaan Ayrton Badovini met naast hem zijn landgenoten Michele Pirro en Claudio Corti en vanaf de vierde startplek de Belg Vankeymeulen. Ondanks dat de wedstrijd van start ging als "Wet Race" droogde de baan sneller op dan iedereen verwachtte.

Diverse rijders kwamen na een aantal ronden binnen om toch andere banden te monteren. Xavier Simeon was één van die rijders en direct nadat zijn regen banden waren gewisseld voor "normale" banden ging hij de baan weer op. Maar direct in de eerste bocht ging hij onderuit, de motor gleed door en kwam voor de wielen van Badovini die ook onderuit ging. Hierop besloot de wedstrijdleiding de race stil te leggen. Het lukte Simeon om op eigen kracht weer terug te komen naar de pits om bij de herstart weer op de startgrid te staan. Na die herstart ging het Simeon stukken beter af, dit in tegenstelling tot zijn landgenoot Didier van Keymeulen die onderuit ging.

Na de tijden uit de twee "manches" bij elkaar te hebben opgeteld was het uiteindelijk de Australiër Mark Aitchison die met de overwinning naar huis ging. De Italiaan Michele Pirro werd tweede en zijn landgenoot Niccola Canepa derde. Raymond Schouten kwam als zevenentwintigste over de streep, Bram Appelo als dertigste.

Voor de volledige uitslag.

Oliver Depoorter:

We waren in de vierde of vijfde ronde en in de laatste bocht voor start-finish, gleed mijn achterwiel weg. Ik heb nog geprobeerd om dit te voorkomen, maar toen werd ik van de motor gegooid. Ik kwam hard terecht op mijn schouder, maar gelukkig is er geen breuk, alleen de ligamenten zijn een beetje geraakt.

Suzuki GSX-R 750 cup

Start van de GSX-R 750 Cup met uiters links Lammert (4).

Voor de eerst keer dit jaar ging de Suzuki GSX-R Cup van start op het circuit van Valencia. Met als enige Nederlandse deelnemer Nigel Walraven. Vlak na de start ging het al mis voor één van de deelnemers. In de eerste bocht blies hij zijn motor op. Normaal zou dit direct problemen opleveren maar dat gebeurde niet. Dominic Lammert ging niet vlekkeloos van start maar wist de wedstrijd naar zijn hand te zetten en domineerde de rest van de race.

Een paar ronden voor het einde ging het toch mis. Het olie spoor dat vlak na de start werd neergelegd zorgde voor een reeks van schuivers. De eerste coureur stond nog niet op zijn benen of de volgende motor vloog de grindbak in. Hierop werd door de wedstrijdleiding besloten de wedstrijd, alsnog, te stoppen. Omdat er al meer dan tweederde van de wedstrijd was verreden was dat ook meteen het einde van de wedstrijd. De Duitser Dominic Lammert won de wedstrijd voor Daniel Pinera, als derde eindigde Patrick Muff. Nigel walraven kwam als drieëntwintigste over de finish.

Voor de volledige uitslag.

Winnaar Dominic Lammert in actie..

 Dominic Lammert:

Het was erg zwaar vandaag door diverse factoren. De start verprutste ik en ik kwam als vijfde door. Ronde na ronde knokte ik me verder naar voren en na vier ronden lag ik aan kop. Ik voelde me op mijn gemak zo aan de leiding ondanks dat ik af en toe wat gleed met mijn banden in deze half natte omstandigheden. Ik ben erg blij dat ik deze eerste race heb gewonnen. Ik vind het wel jammer dat de race met een rode vlag werd gestopt, want ik vermaakte me opperbest. Gelukkig heb ik geen last gehad van die olie problemen in bocht nummer één.

Lammert, Pinera en Muff spelen met de champagne!

Foto"s: alstare suzuki/hoegee suzuki