Zoeken

World Superbikes - Monza: Supersport

15 mei 2007

Sofuoglu wint weer!

Voor de derde keer op rij vertrekt Sofuoglu vanaf pole position voor de race. Net zoals bij de Superbikes is iedereen goed weg en is het dringen geblazen bij de eerste chicane. Harms mist zijn rempunt en schiet rechtdoor, hij laat zich direct terugzakken en vervolgt zijn weg vanaf plek vier. Sofuoglu verliest een flink aantal plekken en kan vanaf plek zes proberen zijn verloren terrein terug te winnen. Parkes pakt de kop, gevolgd door Nanelli en Charpentier. Barry Veneman zit er goed bij en verliest één plek in de eerste ronde.

Bazza op weg naar een vijfde plek

Sofuoglu laat duidelijk merken dat hij voor niet minder dan de winst gaat. Bij het ingaan van de tweede ronde ligt hij alweer vierde en in de derde ronde van de race gaat hij al slidend Broc Parkes voorbij in een ultieme uitrem-actie waardoor hij de leiding in de wedstrijd pakt. Parkes ziet even later ook Nannelli voorbijkomen. Veneman zit duidelijk goed in zijn ritme en komt naar de vijfde plaats. Dit mede doordat Harms er keihard afvliegt, door zijn motor gelanceerd wordt en in de vangrail beland.

Ondertussen was West bezig met een opmars en zit hij aan het achterwiel van Veneman. Niet lang daarna heeft West ook hem gepasseerd en moet Veneman ook Fujiwara voorbij laten. Sofuoglu reed onbedreigd aan kop, op een afstandje gevolgd door Nanelli, Foret en Charpentier. West, Fuijiwara en Veneman volgen dicht op elkaar. Met nog twee ronden te gaan ligt Charpentier eruit en zijn Foret, Nanelli en West verwikkeld in een mooi gevecht om de tweede plaats. Nanelli moet afhaken bij het gevecht en kan toezien hoe Foret en West tot op de eindstreep knokken voor de tweede plaats. Uiteindelijk is het Foret die aan het langste eind trekt. Veneman blijft goed rijden en komt binnen op de vijfde plaats. Sofuoglu pakt zijn vijfde overwinning van dit seizoen en lijkt écht niet te stoppen!

West in het kielzog van Foret

Barry Veneman:

We hebben wederom bewezen dat we in de top 5 van het kampioenschap thuis horen dit jaar. Ik had een redelijk goede start maar in de eerste chicane was het echt dringen geblazen waardoor ik een positie moest toegeven. Het zal misschien gek klinken maar ik ben niet helemaal tevreden over het verloop van de race. Ik had gehoopt het tempo dat gereden werd door rijders zoals West bij te kunnen houden maar daarvoor had ik niet de optimale grip met deze banden. Naderhand wist ik beter controle te krijgen over de grip en het optimale van de banden te gebruiken. Ik ben heel blij met deze 5e plaats hier in Monza waarmee ik in de ranglijsten opschuif naar de 5e positie in het WK klassement. Ik wil het team graag bedanken voor het harde werk dat zij hebben geleverd om dit resultaat te kunnen realiseren, laten we hopen dat we deze stijgende lijn door kunnen blijven zetten

Sofuoglu staat nu stevig aan kop in het klassement met 58 punten voorsprong op de nummer 2 Foret.

Kenan Sofuoglu:

ik ben héél, héél erg blij! Ik was zeer nerveus voor de start omdat dit een lang circuit is met lange rempunten en het moeilijk is om een gat te slaan. Ik had een redelijk slechte start en moest als zesde of zevende beginnen, echter dit gaf me wel de mogelijkheid om de snelheid van de andere rijders in te schatten. Ik wist dat ik sneller was en ik pushte hard om de leiding te pakken. Eenmaal aan de leiding heb ik niet te hard gepusht, ik probeerde de leiding vast te houden en dat werkte goed. Ik wil mijn team, de monteurs en HANNspree bedanken. Ik ben heel erg blij dat ik mijn voorsprong heb kunnen uitbreiden maar er zijn nog zeven races te gaan en dat zijn er zeven waar ik op het podium moet eindigen, dus er is nog genoeg werk te doen. Ik blijf geconcentreerd.

Klik

hier

voor de volledige uitslag.

Foto"s: yamaharacing/kawasakiracing