Zoeken

World Superbikes - Misano: SBK race I

17 juni 2007

Baylisstic

Bayliss doet goede zaken.

In een race met spannende gevechten om verschillende posities was het Bayliss die verder ging waar hij in Silverstone gebleven was, namelijk met winnen. Met zijn Ducati wist hij tot genoegen van het Italiaanse publiek de eerste race op zijn naam te zetten. Voor het kampioenschap deed de Australiër goede zaken en liep hij in op Toseland die niet verder kwam dan een vierde stek in de wedstrijd.

Tijdens de superpole was het Troy Corser die de allersnelste tijd had neergezet, hij was de enige onder de 1:35, vlak voor Troy Bayliss. Hiermee behaalde Corser zijn 40e pole! Haga en Toseland maakten de eerste startrij compleet.

Biaggi deed het ook prima in de superpole en pakte de vijfde startplek. Lanzi, Xaus en Biaggi z"n teamgenoot vulden verder de tweede startrij. Opvallende afwezigen op de startgrid waren Karl Muggeridge en Joshua Brookes, omdat justitie de vrachtwagen van het team (incl motoren) nog niet had vrijgegeven. Dit naar aanleiding van de 'diefstal' van deze vrachtauto. Hopelijk kan het team een overeenkomst bereiken met de ex-eigenaar en zijn ze er de volgende race weer gewoon bij.

Bij de start was het Bayliss die het beste van zijn plek kwam en ook Biaggi had een goede start. Toseland zat er minder goed bij en verloor in het begin veel terrein. Na een aantal ronden had hij zich herpakt en zette de achtervolging in op Bayliss, Haga, Corser en Biaggi. Ondertussen had Fabrizio een minder gelukkige race en moest de machine met een mankement aan de kant zetten. Corser en Haga gaven elkaar geen duimbreedte toe waardoor Bayliss wat minder druk voelde, maar Haga zat goed in z"n ritme en kon uiteindelijk Bayliss passeren. Hij probeerde ook direct een gaatje te slaan maar dit liet Bayliss niet toe. Achter de rug van deze twee waren het Corser en Biaggi die aan het knokken waren voor de laatste podiumplek.

Felle strijd vooraan het veld

Het was duidelijk dat Corser wat problemen met de grip van zijn achterband kreeg waardoor Biaggi erop en erover kon. Het publiek stond uiteraard op de banken voor Max en dit gaf hem vleugels. Al snel was de aansluiting gevonden bij de kop waar Bayliss een bocht te wijd nam en direct Haga voorbij zag schieten, waardoor Biaggi direct aan het achterwiel van Bayliss zat. Verder naar achteren in het veld was het Kagayama die de aansluiting had gevonden bij Toseland die tot dat moment een eenzame wedstrijd op de vijfde plek reed. Kagayama wachtte niet al te lang en passeerde Toseland om zich zo verder naar voren te vechten. Daarachter was het Laconi, hij was sterk begonnen (aan het begin van de wedstrijd reed hij voorin het veld) maar zakte naar mate de wedstrijd vorderde steeds verder weg.

Met nog een paar ronden tot de finishvlag te gaan was het Biaggi die Haga probeerde af te troeven in de snelste bocht van het circuit. Hij prikte zijn Suzuki naast de Yamaha, maar Haga kon hem niet zien bij het insturen. Het gevolg was dat beide heren nogal onzacht het asfalt opzochten en de grindbak ingleden. Haga uitte zijn ongenoegen door een handvol grind richting Biaggi te gooien. Voor de strijd was het jammer, aangezien Bayliss nu redelijk op safe de wedstrijd uit kon rijden. De crash betekende wel dat Kagayama een podiumplek pakte voor het Alstare team, zijn eerste podiumplek voor dit seizoen, en dat Toseland de schade nog enigzins beperkt kon houden door als vierde over de streep te komen. Achter hem finishten Rolfo, Lanzi en Laconi. Zaiser pakte zijn 1e WK-punt en het eerste punt voor een MV Agusta in het WSBK.

Biaggi azend op de tweede plaats

Kagayama

Ik ben erg blij dat ik op het podium stond vandaag ondanks dat ik geluk had dat er twee coureurs voor me gecrashed waren. Maar dat is racen en het is wel lekker een keer geluk te hebben. We hebben hard aan de achterkant van de motor gewerkt en ik heb het gevoel dat we een paar grote veranderingen en progressie gemaakt hebben. Nu heb ik weer eens op het podium gestaan en ik wil meer!

Haga:

Ik had pech in de race. Iedereen maakt fouten; ik ben niet kwaad om de crash maar ik ben wel teleurgesteld dat er geen bevestiging of excuus kwam over het gebeurde. In mijn boekje heet dat niet professioneel.

Voor de

volledige uitslag

Foto"s: suzukiracing/ducaticorse