Zoeken

WK Superbikes: test Assen

18 juni 2010

Waar de meeste topteams hun test in het San Marinese Misano afwerkten, reed het Nederlandse Ten Kate Honda Team zijn rondjes op het TT-circuit van Assen. Zowel de Superbike als de Supersport rijders van het team waren van de partij.

Jonathan_Rea_Assen_2010.jpg

Jonathan Rea was bijna volledig hersteld van de brandwonden die hij tijdens de kwalificatie op het Miller Motorsports circuit eind mei had opgelopen. De Noord-Ier ging weer als vergif over de baan waar hij zulke mooie herinneringen aan heeft na zijn dubbelzege twee maanden geleden.

Mijn nek is volledig hersteld. Mijn schouder heeft nog wat meer tijd nodig, maar volgende week in Misano zal dit ook wel goed zijn. Het beïnvloedt mijn rijden in ieder geval niet. We hebben geprobeerd wat aan de chatter te doen waar we in Amerika last van hadden. We weten nu tenminste wat niet werkt. Ik kon ook vrij eenvoudig dezelfde tijden rijden als ik deed in april. Ik reed zelfs zoveel ronden in dat tempo dat ik dacht dat ik langzaam was. Ik kijk uit naar het weekend in Misano, want we hebben enkele problemen die we daar vorig jaar hadden al opgelost.

Voor Max Neukirchner was de test zonder druk. Hij probeerde de chatterproblemen die hem de laatste weken parten speelden op te lossen. De Duitser slaagde daar behoorlijk in. Ook heeft hij een verbetering in de vering aan kunnen brengen wat er mede voor zorgde dat de Ten Kate coureur sneller rond ging dan hij in race 2 in april deed.

Op de eerste dag heb ik 91 ronden gereden en op de tweede dag 90. Ik ken Assen ondertussen erg goed nu. We hebben iets gevonden waarmee we de vering wat anders kunnen laten werken en ik heb de swingarm die Jonathan gebruikt, uitgeprobeerd. We zijn echter wel weer naar mijn eigen swingarm teruggegaan en hebben daar nog wat aan verbeterd. De chatter is voor een groot deel opgelost, maar we zijn er nog niet helemaal. Ik hoop dat we het weekend in Misano beter kunnen beginnen als we nog wat aan de voorvorken veranderen.

De World Supersport rijders Kenan Sofuoglu en Michele Pirro gebruikten de Assen test om een nieuw elektronicapakket op hun CBR600RR machines uit te proberen.