WK Superbikes Magny Cours: uitslag race 2

3 oktober 2010

Max Biaggi heeft de zinderende slotrace van het 2010 seizoen op naam weten te schrijven. De Romeinse Keizer wist in de slotfase de winnaar van race 1 Cal Crutchlow nipt achter zich te houden en scoorde daarmee zijn tiende overwinning van het seizoen.

Na de eerste race vanwege het negeren van een ride-through penalty te zijn gediskwalificeerd was de Fransman Sylvain Guintoli gebrand op een goed resultaat in de tweede en afsluitende race van het 2010 seizoen. Voor de massaal naar Magny Cours gekomen Franse fans nam de Suzuki rijder kopstart in de race, met in zijn kielzog de nieuwe wereldkampioen, op korte voet gevolgd door Crutchlow en beide Xerox Ducati coureurs Fabrizio en Haga.

Het vijftal nam snel afstand van de rest van het veld, maar terwijl Crutchlow halverwege de race definitief aansluiting met het leidende duo wist te krijgen leken de Ducati fabrieksrijders, in de laatste race voor het officiële fabrieksteam, het tempo niet te kunnen volgen. In de negende ronde nam Biaggi de leiding over van Guintoni, die niet veel later ook ten prooi zou vallen van Cal Crutchlow, waarna een spannend gevecht tussen Biaggi en Crutchlow ontstond om de overwinning.

Biaggi wist in een zinderende finale Crutchlow met een miniem verschil van 0.087 seconden achter zich te houden, terwijl Fabrizio de derde en laatste podiumplaats voor zich op wist te eisen, vlak voor Guintoli die uiteindelijk genoegen moest nemen met een vierde plaats, net buiten het podium. Haga finishte als vijfde, op ruim 15 seconden van racewinnaar Max Biaggi.

Met zijn winst in de laatste race heeft Max Biaggi het aantal zeges in 2010 op 10 gebracht, zijn vierde plaats in de eerste race was al voldoende geweest om ook de constructeurstitel voor Aprilia veilig te stellen. Daarmee heeft Aprilia al in haar tweede seizoen twee wereldtitels in de wacht weten te slepen, een onvoorstelbare prestatie van het Italiaanse team uit Noale.