WK Superbike - Miller: uitslag race 2

31 mei 2011
Na een teleurstellend weekend op Monza heeft Carlos Checa zich in Salt Lake City gerevancheerd. De Althea Ducati rijder won ook de tweede race op het circuit van Miller Motorsports Park en scoorde daarmee zijn tweede dubbelzege van het 2011 seizoen. Met zijn dubbelzege heeft Checa zijn voorsprong in het wereldkampioenschap vergroot naar 61 punten op tweede man Marco Melandri.

Carlos_Checa_Miller_2011

Dat leeftijd geen belemmering meer is om topprestaties neer te zetten liet de inmiddels 38-jarige Checa duidelijk zien op het Amerikaanse Miller Motorsports Park. De uit Barcelona afkomstige coureur, die recentelijk in een interview nog aan had gegeven zich in de bloei van zijn carrière te bevinden, was andermaal duidelijk een maatje te groot voor de rest van het veld. In tegenstelling tot race 1 wist Checa in de tweede race direct kopstart te nemen om deze daarna niet meer uit handen te geven.

Al na één ronde had Checa een voorsprong van ruim één seconde op tweede man Leon Camier, die op zijn beurt weer een veilige marge had op Laverty, gevolgd door een treintje met Melandri, Haga, Biaggi, Rea, Corser en Guintoli. Biaggi was gebrand op een goed resultaat, en wist zich snel in de trein naar voren te rijden. In de zesde ronde stak de Alitalia Aprilia coureur Laverty voorbij en wist daarna snel een gat met de achtervolgers te slaan. Het gat van enkele seconden op teamgenoot Camier bleek echter te groot, waardoor de 2010 dubbelwinnaar ditmaal genoegen moest nemen met een derde plaats, achter Checa en Camier.

Met zijn dubbeloverwinning heeft Checa goede zaken gedaan in het kampioenschap, met dank ook aan zijn grootste concurrenten voor de wereldtitel Melandri en Biaggi. Melandri kwam dit weekend niet verder dan een 10e en een 6e plaats, terwijl Biaggi vanwege zijn crash in race 1 veel kostbare punten verspeelde. De huidig wereldkampioen, die het afgelopen seizoen ongenaakbaar was, is dit seizoen na 10 wedstrijden nog steeds zegeloos.

WK Superbike - Miller Motorsports Park: uitslag race 2
1. Carlos Checa - Althea Ducati 1098R 38:22.202