Zoeken

Troy Bayliss sluit rentree uit

14 juni 2010

Troy Bayliss heeft aangegeven toch niet van plan te zijn een comeback naar het WK Superbikes te maken. Daarmee komt de drievoudig wereldkampioen terug op zijn eerdere uitspraak waarin hij aangaf open te staan voor een eventuele terugkeer naar het WK in 2011.

Bayliss_vonken.jpg

De soap rond zijn rentree begon allemaal vorige maand op het circuit van Mugello. Voor de Australiër was een test op de Ducati 1198 gepland. Tijdens deze test werd al snel duidelijk dat Bayliss het racen nog niet was verleerd. Dit ook tot groot genoegen van de wereldkampioen zelf, die meteen meldde dat hij wellicht toch te vroeg was gestopt.

Afgelopen weekend, tijdens de World Ducati Week op het circuit van Mugello, maakte de 41-jarige Australiër van de gelegenheid gebruik om te melden dat hij iets te overhaast had gereageerd.

Alles ging zo gemakkelijk dat ik zei dat ik wel zou willen terugkeren. Ik ben kennelijk mijn eigen gerucht begonnen. Maar toen ik hier testte bleek dat het toch niet zo lekker liep en we kwamen bij meerdere aanpassingen aan de machine telkens op hetzelfde punt uit.

Deze test heeft de 52-voudig Grand Prix winnaar er toch van weten te overtuigen niet terug te keren.

Ik ben gestopt en ik ben gelukkig.

Voor de huidige Xerox Ducati coureurs Noriyuki Haga en Michel Fabrizio is dit in elk geval alweer een zorg minder.