Zoeken

Toseland en Badovini naar tweede BMW Motorrad team in WK Superbike

30 oktober 2010

Het komende seizoen gaat BMW met een tweede fabrieksondersteund team deelnemen in het WK Superbike: BMW Motorrad Italia, dat dit jaar haar debuut maakte in de Superstock 1000. Rijders voor het team zijn Ayrton Badovini en James Toseland.

BMW_Motorrad_Team_Italia.jpg

BMW Motorrad Italia zal rechtstreekse steun ontvangen van de BMW fabriek in Berlijn, dat motorblokken en elektronica zal gaan leveren. Het team zal worden geleid door Andrea Buzzoni, directeur van BMW Motorrad Italia en manager van het Superbike project, Serafino Foti die als Sport directeur zal fungeren en Gerardo Acocella als technisch directeur.

Het team maakte dit jaar haar debuut in de FIM Superstock 1000 raceseries, het bijprogramma van het SBK circus. En met succes, rijder Badovini wist bijna alle wedstrijden te winnen, enkel de laatste race in Magny Cours wist de Fransman Maxime Berger voor eigen publiek te winnen en moest Badovini genoegen nemen met een tweede plaats. Overbodig te vertellen dat het BMW Motorrad Italia met de constructeurstitel ging lopen. Het komende seizoen zal het team in de FIM Superstock 1000 actief blijven, met als rijder Lorenzo Zanetti.

Met Troy Corser en ex-Alstare Suzuki coureur Leon Haslam in het officiële BMW Motorrad fabrieksteam en 2010 FIM Superstock 1000 kampioen Ayrton Badovini en ex-Yamaha World Superbike coureur James Toseland in het tweede team beschikt BMW voor het komende seizoen over een sterke line-up. Zeker voor James Toseland zal de komst van het team een opluchting zijn geweest, nadat hij door zijn huidige team aan de kant was gezet en daarmee zijn toekomst in het WK Superbike erg onzeker was geworden.

Christian Kremer, CEO BMW Group Italia:
BMW heeft het in haar DNA om constant te zoeken naar de maximale performance en innovatieve oplossingen, vergelijkingen en teamwork, respect en vertrouwen, zowel als een strategische orientatie naar het doel. We zullen het WK Superbike met dezelfde professionaliteit en enthousiasme gaan benaderen als we tot de dag van vandaag hebben laten zien en zijn er zeker van dat deze stap zal leiden tot nieuwe en belangrijke resultaten.
Hendrik von Kuenheim, algemeen directeur BMW Motorrad:
Vanaf het komende seizoen zal ons BMW Motorrad fabrieksteam in het WK Superbike worden vergezeld door een fabrieksondersteund BMW team in de vorm van BMW Motorrad Italia. Het team heeft veel ervaring in motorracen, en dit kampioenschap in het bijzonder. Dit jaar demonstreerde BMW Motorrad Italia in de FIM Superstock 1000 cup hun bekwaamheid door op indrukwekkende wijze successen te halen met de S1000RR. Hoewel de uitdaging in het WK Superbike vele malen groter is ben ik ervan overtuigd dat BMW Motorrad van deze aanvulling in het veld zal profiteren. Per slot van rekening is compititie de levensader van zaken doen. We wensen het team alle succes.
Andrea Buzzoni, directeur van BMW Motorrad Italia en manager van het Superbike project:
Na de FIM Superstock 1000 cup te hebben gewonnen gaan we door met een nieuwe uitdaging in de sportieve arena. We hebben dit project met enthousiasme en toewijding gepland en zijn erg blij hetzelfde enthousiasme in het topmanagement van de BMW AG te zien. Ons Italiaans team zal technische support krijgen van BMW Motorrad Motorsport. Dankzij de onderlinge samenwerking kunnen beide BMW teams profiteren van de uitwisseling van ervaring, kennis, oplossingen en ideeën voor ontwikkeling, alles met gezamelijke doel van het constant verbeteren van onze performance.

We zijn erg blij met Ayron Badovini, die ons het afgelopen seizoen in ons debuutjaar veel voldoening heeft gegeven en een welverdiende promotie heeft gekregen. Ayrton zal aantreden naast tweevoudig wereldkampioen James Toseland, die heeft laten zien erg gemotiveerd en enthousiast over het project te zijn.