Zoeken

Pata Honda rondt 3-daagse test Cartagena af

28 maart 2014
Het Pata Honda WK Superbike Team heeft op het Spaanse Circuito Cartagena een driedaagse privé test afgerond. In aanloop naar de tweede ronde van het WK Superbike, dat van 11-13 april in Aragon is gepland, reist het team nu af naar Jerez voor een tweede driedaagse test.

Jonathan Rea Leon Haslam Honda Cartagena

Het was voor het eerst sinds de openingsrace op Phillip Island alweer een maand geleden dat Honda's fabrieksrijders Leon Haslam en Jonathan Rea in actie kwamen op de nieuwe Honda CBR1000RR Fireblade SP.

De privé test op het circuit van Cartagena, dat in de buurt van Murcia in Spanje ligt, werd gebruikt om een aantal nieuwe onderdelen uit te proberen, waaronder een nieuwe achterbrug. Daarnaast werd veel tijd besteed om de vermogensafgifte en de tractiecontrole te verfijnen.

Leon Haslam:
Ja, ik ben blij met deze test en we zijn in staat geweest om overall met het CBR pakket goede progressie te maken. We hebben een nieuwe achterbrug getest en nog wat andere frame settings, en we zijn nog in afwachting van een of twee nieuwe onderdelen. We hebben daarnaast aan de tractiecontrole gewerkt die nu veel beter is, en met drietiende seconde onder het ronderecord door duiken is een mooie manier om een test af te ronden. We gaan nu wat fietsen voordat we afreizen naar Jerez, en we zullen wel zien wat het weer ons daar gaat brengen.

Jonathan Rea:
We hebben enkele goede stappen gemaakt en onze testrijder Michele Magnoni heeft de eerste dagen goed werk afgeleverd, vooral op woensdag toen het erg hard waaide. Ik reed met wat nieuwe strategieën die hij aan het ontwikkelen was en ik ben blij nu op langere runs agressiever te kunnen rijden. De snelheid over een ronde was tevens goed, maar ik was meer tevreden met het resultaat van de langere runs. We hebben ook veel verschillende settings geprobeerd, waaronder het scharnierpunt van de achterbrug, waar de motor bij krappe lijnen absoluut beter van is gaan sturen.

Pieter Bredels, team manager:
Het is een goede test geweest, veel meer kan ik niet zeggen. Los van de harde wind op woensdag heeft het weer ons in staat gesteld veel werk te verrichten en zowel Jonathan als Leon waren in staat onder het ronderecord door te duiken. Los van afstelling van het rijwielgedeelte hebben we de focus gelegd op gasopening en de tractiecontrole om het opvangen van slides meer voorspelbaar maken. Ik denk dat beide rijders nu veel meer vertrouwen hebben. We hebben de volgende week nog drie testdagen te gaan in Jerez, maar op dit moment ziet de weersvoorspelling daar er niet goed uit, dus ben ik blij met het werk dat we nu al in Cartagena hebben verricht.