Zoeken

Paola Cazzola: 's werelds eerste vrouwelijke WK Supersport coureur

14 januari 2010

Het zal voor sommigen misschien een extra reden zijn om het komend seizoen het WK Supersport te gaan volgen. De Italiaanse Paola Cazzola heeft namelijk de eer als eerste vrouwelijke coureur te gaan deelnemen aan het WK Supersport.

Paola_Cazzola.jpg 

De 32-jarige uit Vicenza afkomstige schoonheid begon pas op late leeftijd met motorwegrace, na de vorige eeuw lange tijd actief te zijn geweest in de vrouwencross. Vanaf 2005 heeft Cazzola gereden in het Italiaanse wegrace kampioenschap, en niet onverdienstelijk. Ze domineerde het vrouwen kampioenschap met titels in 2005, 2006 en 2007.

Afgelopen seizoen reed Cazzola de R6 cup en was de eerste vrouw die in een 'mannenklasse' op het circuit van Vallelunga, nabij Rome, een wedstrijd wist te winnen. Voor 2010 heeft ze getekend voor Kuja Racing, naast Danilo Dell'omo, en zal gaan uitkomen op een Honda CBR600RR.

Paola_Cazzola_2.jpgPaola Cazzola:
Ja, ik zal de eerste vrouw zijn die gaat deelnemen aan het WK Supersport, en ben daar behoorlijk trots op. Ik ben de succesvolste Italiaanse vrouwelijke coureur, en hoop een waardevolle vertegenwoordigster te zijn van de vrouwelijke sexe en daarmee deuren te openen voor meer vrouwen in deze sport.