Zoeken

Officieel: Alex Lowes naar Voltcom Cresent Suzuki

3 januari 2014
Nadat hij het afgelopen jaar al had deelgenomen aan twee wintertests in Jerez zat het er natuurlijk al dik in, maar nu is het officeel: 2013 British Superbike kampioen Alex Lowes maakt de overstap naar het Voltcom Cresent Suzuki World Superbike Team.

Alex Lowes
Foto: Tim Keeton/ Impact Images

Contractuele verplichtingen zijn de reden geweest dat Suzuki tot het nieuwe jaar moest wachten voordat het tekenen van Alex Lowes door het Voldcom Cresent Suzuki team bekend kon worden gemaakt. Met de aankondiging slaat het team meteen twee vliegen in een klap, de teamnaam verraad dat het Cresent Suzuki team in Voltcom een nieuwe titelsponsor heeft gevonden.

Terwijl zijn tweelingbroer Sam met overmacht op weg was naar de wereldtitel in het WK Supersport wist Alex Lowes het afgelopen seizoen in de laatste race het Britse Superbike kampioenschap vlak voor de neus van Shane Byrne weg te kapen in wat door velen als het meest dramatische raceweekend in de BSB geschiedenis wordt omschreven.

Als kersvers Brits Superbike kampioen maakte Alex Lowes het afgelopen jaar in Jerez tijdens een tweetal tests al kennis met de Yoshimura Suzuki GSX-R1000, maar vanwege contractuele verplichtingen met zijn Samsung Honda BSB team konden daarover door het Cresent Suzuki team geen uitlatingen worgden gedaan.

Tijdens die twee testen voelde Alex zich snel thuis, goed op z'n plek en had volgens de persuiting van het team meteen de snelheid te pakken met de Yoshimura GSX-R1000. Tijdens de testen werkte Alex nauw samen met zijn nieuwe crew-chief Lez Pearson en besteedde nuttige tijd op de baan met z'n nieuwe teamgenoot Eugene Laverty.

Het Voltcom Cresent Suzuki team is verheugd om haar 2014 line-up en kan het niet wachten om het testprogramma begin dit jaar in Spanje voort te zetten. Daarna reist het team naar Australië af, waar naast de officiële wintertest het 2014 seizoen op 24 februari van start zal gaan.

Alex Lowes:
Dit is gewoon super voor mij. Na een geweldig seizoen ga ik naar het Voltcom Cresent Suzuki team en maak ik de opwachting in het WK Superbike, het is een fantastische kans en ik kan niet wachten om grondig van start te gaan. Ik deed al enkele shake-down testen om mijn team en de motor te leren kennen en wil Honda danken mij die kans te hebben gegeven, aangezien het mij in staat heeft gesteld al vroeg te zien wat een SBK machine precies inhoudt. De GSX-R voelde meteen super: ik denk dat ik hier veel plezier aan ga beleven. Ik weet dat het een leerjaar voor mij is, maar ik ben het gretig aan het anticiperen. Ik wil tevens Suzuki bedanken voor mij deze kans te hebben gegeven, het is nu aan mij om hun vertrouwen terug te betalen.

 

Paul Denning, team manager:
Alex was de eerste rijderbeslissing die we voor 2014 maakten en afgaand op onze ervaringen tot nu toe voor wat betreft z'n toewijding, leercurve en racesnelheid tijdens de twee wintertesten het afgelopen jaar, zijn we ervan overtuigd dat we het komend seizoen een zeer speciaal talent binnen onze gelederen hebben. Alex reed een spectaculair seizoen in het British Superbikes en toonde een ongekende vastberadenheid en volwassenheid - gezien zijn jonge leeftijd - door het kampioenschap te winnen. Hij oogt goed bij de GSX-R te passen, oogt comfortabel en heeft een innerlijk vertrouwen dat nooit als arrogant overkomt.
Eugene's ervaring en snelheid zal Alex helpen in zijn eerste seizoen op mondiaal niveau en we hadden niet gelukkiger kunnen zijn met deze sterke line-up en de kansen die voor ons liggen.