Zoeken

Michael van der Mark vierde in eindstand WK Supersport

21 oktober 2013
Michael van der Mark heeft zijn debuutjaar in het WK Supersport in Jerez met de vierde plaats afgesloten en is daarmee ook vierde in de eindstand geworden. Een podium lag de laatste wedstrijd nog binnen handbereik, maar in de slotfase van de race was de grip van z'n banden op, waardoor van der Mark met een uitstekende vierde plaats genoegen moest nemen.

Michael van_der_Mark_Jerez

Met drie podiums in zijn debuut mag Michael van der Mark op een succesvol seizoen terugkijken. De 2012 Superstock 600 kampioen wist de eerste race in Phillip Island vriend en vijand te verrassen door -na zich bijna op de eerste startrij te hebben gekwalificeerd- zich naar het podium te rijden. De daaropvolgende wedstrijd scoorde van der Mark zelfs de tweede plaats. In Istanbul scoorde van der Mark zijn derde en laatste podium dit seizoen, een meer dan uitstekend resultaat.

Michael van der Mark:
Het was vandaag erg zwaar omdat het ons een tijdje had geduurd voordat we de juiste set-up hadden gevonden. Mijn start was niet supergoed en ik moest weer aardig wat rijders inhalen, maar mijn tempo was goed. Ik wilde Rolfo nog inhalen maar zijn tempo was erg goed en toen ik probeerde het gat te dichten verloor ik meermaals de voorkant van de machine. Ik ben blij met mijn vierde plaats in de race en in het kampioenschap. Het seizoen is werkelijk voorbij gevlogen en ik kan niet wachten tot het volgende begint.

Pieter Breddels, Technisch coordinator:
Michel heeft lange tijd een gevecht om de derde plaats gevoerd, maar in de laatste ronde viel de grip van de banden sterk terug, waardoor hij geen aanval op het podium kon doen. De vierde plaats is echter uitstekend en hij is ook op de vierde plaats in zijn rookie seizoen geëindigd, dus daar zijn we ook blij mee. Hij was slechts tien punten verwijderd van de derde plaats en ik ben ervan overtuigd dat hij het volgend jaar nog beter zal kunnen presteren.