Zoeken

Michael van der Mark met Lambretta in de 125 cc

20 mei 2010

De Nederlandse motorcoureur Michael van der Mark zal de rest van het seizoen voor het Lambretta Reparto Corse team uitkomen in de 125 cc. De 17-jarige Rotterdammer zal aankomend weekend in Le Mans zijn debuut voor het team maken.

Michael_vd_Mark_Assen_2010.jpg 

Aan het einde van 2009 probeerde van der Mark de overstap naar de lichtste klasse van de MotoGP al te maken, maar hij kreeg dit financieel niet rond. Dankzij het Italiaans-Engelse Lambretta team krijgt de jonge Nederlander alsnog een kans. Hij zal daar Luis Salom gaan vervangen.

Enkele weken geleden werd de samenwerking met het Duitse Team Sachsenring, waarvoor hij uitkwam in het 125 cc IDM-kampioenschap, beëindigd. De reden hiervoor was de teleurstellende start van het seizoen door onder meer veel technisch ongemak. Aan de onzekerheid die daarna ontstond kwam al snel een eind dankzij de bemiddeling van Jan Abbink die het avontuur bij Lambretta mede mogelijk heeft gemaakt.

Michael van der Mark:
Ik kan niet omschrijven hoe gelukkig ik ben met deze situatie. Vorig jaar had ik natuurlijk gehoopt op een plekje in de 125cc klasse van het MotoGP wereldkampioenschap maar die kans vervloog om de simpele reden dat het financieel niet haalbaar was, daarna de ellende in het IDM en nu dit. Ik heb er erg veel zin in en bedank mijn team, mijn trouwe sponsoren en natuurlijk de inzet van Jan Abbink om deze unieke kans voor mij mogelijk te maken.

Na Jasper Iwema, die dit jaar uitkomt voor het Italiaanse CBC Corse team, is Michael van der Mark de tweede permanente Nederlandse deelnemer aan de 125 cc klasse.