Zoeken

Laguna Seca bevestigd voor 2014 WK Superbike

13 maart 2014
De kaarten voor het evenement waren al sinds eind januari te koop, maar nu heeft ook Dorna de WK Superbike race op de Mazda Raceway Laguna Seca officieel bevestigd. De WK Superbike race is nog het enige internationale motorrace die op het circuit wordt georganiseerd.

WK Superbike_Phillip_Island_2014
Het seizoen starten zonder dat de kalender definitief is: dat kan alleen maar in het WK Superbike

Het begint steeds meer op een jaarlijks terugkerende klucht te lijken, de kalender van het WK Superbike die maar niet definitief wil worden, zelfs niet als het seizoen al van start is gegaan. De voorlopige kalender werd november vorig jaar al bekend gemaakt, maar drie circuits moesten nog worden bevestigd, terwijl ook de locatie van laatste race van het seizoen nog niet bekend was.

Beetje bij beetje begint de definitieve kalender nu vorm te krijgen. De Mazda Raceway Laguna Seca verloor dit jaar nog de organisatie van de MotoGP, omdat het niet aan de financiële eisen van Dorna kon voldoen, maar is met de Spaanse organisator wel tot overeenstemming voor wat betreft het WK Superbike gekomen.

De Mazda Raceway Laguna Seca is het tweede circuit dat recentelijk is bevestigd. Vorige maand werd de ronde in Sepang bevestigd, het Zuid Afrikaanse Phikisa circuit moet echter nog worden gehomologeerd. Tot slot moet ook de laatste wedstrijd nog worden ingevuld, maar naar verluid is Dorna daarvoor met het circuit van Losail in Qatar in gesprek.

Voorlopige 2014 WBSK kalender:

Datum land circuit WSBK WSS STK
23-feb Australië Phillip Island X X
apr-14 Spanje Aragon X X X
apr-14 Nederland Assen X X X
11-mei Italië Imola X X X
25-mei U.K. Donington X X
08-jun Maleisië Sepang X X
22-aug Italië Misano X X X
06-jul Portugal Portimao X X X
13-jul Verenigde Staten Laguna Seca X
07-sep Spanje Jerez X X X
21-sep Rusland Moscow Raceway X X
05-okt Frankrijk Magny Cours X X X
19-okt Zuid Afrika Phakisa (To be confirmed) X X
02-nov Overseas To be confirmed X X