Zoeken

Kervin Bos wildcard WK Superbike Assen

11 april 2014
Kervin Bos heeft een wildcard gekregen voor de derde ronde van het WK Superbike, dat op 27 april in Assen plaats zal vinden. Voor de 27–jarige coureur uit Wilnis wordt een droom werkelijkheid. Bos zal met een door Ten Kate geprepareerde Honda Fireblade SP uitkomen in de nieuwe EVO klasse.

Kervin Bos_Liquidracing_CBR1000RR

Als eerste Nederlander zal Kervin Bos tijdens het WK Superbikes op het TT Circuit Assen van start in het EVO-kampioenschap, de nieuwe standaardklasse binnen het WK Superbike die het volgend jaar de norm in het WK Superbike gaat worden. Daarnaast heeft Bos ook de eer om als allereerste Honda-coureur in dit nieuwe kampioenschap van start te gaan.

De regerend Nederlands kampioen Supersport gaat dit jaar van start in het Dutch Superbikes op een Honda Fireblade SP. Aanvankelijk had Kervin Bos een wildcard voor de Superstock 1000-wedstrijd aangevraagd, maar voor die klasse bleek hij net te oud te zijn.

Kervin Bos:
Ik was in eerste instantie verrast dat ik te oud was voor de FIM Superstock 1000 klasse. Ik had mij er al bij neergelegd dat ik in Assen alleen in de ONK Dutch Superbikes van start zou gaan. Maar toen kwamen Ronald en Gerrit Ten Kate met het idee om te starten in de EVO-klasse. Naast de volledig technische support van Ten Kate Racing Products hebben de vaste sponsoren Winteb, Wim Struyk en Jos Van Zijl geregeld dat ik kan rijden.

Bos komt, ondanks de duidelijke link met het Ten Kate Nieuwleusen, uit in de kleuren van zijn eigen Winteb - Liquidrubber Racing Team. Doordat het reglement van het Dutch Superbikes en het EVO Superbike niet al te ver uit elkaar liggen, is de overstap voor Bos niet al te groot.

Kervin Bos vervolgt:
Een niet te onderschatten voordeel. Vorig jaar reed ik tijdens het British Superbikes op het TT Circuit Assen ook in twee verschillende klassen, het Brits en Nederlands Supersport. De motoren voor deze nationale kampioenschappen verschillen echt heel erg, waardoor ik elke keer weer opnieuw moest wennen. Reglementair mag ik in het SBK EVO wel gebruik maken van onder andere het chassis waarmee Jonathan Rea en Leon Haslam rijden, maar zo’n super rijwielgedeelte maakt je zonder vooraf te kunnen testen niet automatisch sneller. Doordat mijn EVO-tijd ook telt voor het ONK hoef ik, in tegenstelling tot het BSB-weekeinde, bovendien niet in twee klassen te trainen. Dat is een groot voordeel voor mij want ik kan hierdoor mij volledig richten op de EVO-races en dan overschakelen op de ONK Dutch SBK klasse.

Toch is de uitdaging erg groot voor Bos. De Ten Kate Honda coureur zal, in tegenstelling tot zijn ONK-collega coureurs, op zondag 27 april namelijk al twee keer twintig ronden gereden hebben voordat hij aan de start staat van de veertien ronde tellende Dutch Superbike-wedstrijd.

Kervin Bos, tot slot:
Dat wordt echt pittig, want ik zal in het WK Superbike harder dan ooit en langer dan ooit moeten rijden. En dat twee keer! Ik durf daarom ook geen verwachtingen uit te spreken. Het doel is in ieder geval er mooie wedstrijden van te maken. Ik heb tot nu nog maar weinig kunnen rijden met de Fireblade SP. We zijn met het team in maart gereden op de Spaanse circuit van Almeria en Valencia waar we volledig zijn weg geregend. Alleen tijdens de KNMV trainingen op het circuit van Navarra heb ik de nodige kilometers kunnen maken. Daarnaast rijden we komende zaterdag de eerste ONK wedstrijd op het TT Circuit Assen. Het wordt dus echt een sprong in het diepe, maar wel een sprong waar ik echt naar uitkijk!