Zoeken

Kawasaki met David Salom in WK Superbike EVO klasse

24 januari 2014
Kawasaki heeft aangekondigd een tweede fabrieksteam in het WK Superbike in te gaan zetten, dat aan de nieuwe EVO SBK klasse deel zal gaan nemen. David Salom is door Team Green gekozen om de EVO Ninja ZX-10R te racen én verder te ontwikkelen.

Team Kawasaki_D1

Het nieuwe raceteam heeft haar vestiging in Spanje naast het huidige KRT fabrieksteam en zal door dezelfde Provac tak die momenteel verantwoordelijk is voor het huidige KRT team met wereldkampioen Tom Sykes en Loris Baz worden gerund.

David Salom heeft inmiddels al drie testen met de EVO Ninja ZX-10R racer achter de rug, in Jerez, Motorland Aragon en meest recentelijk Almeria, waar volgens Kawasaki's persbericht goede resultaten werden geboekt. Begin februari staat de volgende test in Jerez ingepland, waar ook het KRT team aan zal treden, waarna een week voor aanvang van het 2014 seizoen op Phillip Island de laatste wintertest staat ingepland.

Guim Roda, KRT Team Manager:
Zoals al in verschillende media te lezen is geweest heeft David Salom sinds november al meerdere testen met een EVO spec Ninja ZX-10R racer gedaan. Dit is onderdeel geweest van het KHI en KRT programma ter voorbereiding van het 2014 seizoen met deze machine. Het is een project van een jaar, om ons op de best mogelijke manier op het 2015 seizoen voor te bereiden. Het zal een kans zijn om de motor te ontwikkelen en de in basis al goede performance te maximaliseren. We hebben een aardig team op poten gezet met Toni Alfosea als Chef monteur en drie andere monteurs onder leiding van de zeer ervaren Cedric Veron. Alle KRT staff medewerkers zijn betrokken bij dit project, dus in die zin zal het een derde KRT machine op de startgrid zijn.

Steve Guttidge, Racing Manager:
Het is erg goed nieuws dat we naast ons Kawasaki Racing Team een officiële EVO Superbike hebben. Onder de paraplu van Dorna is het FIM Superbike wereldkampioenschap aan het veranderen en we moeten binnen deze regels groeien om ons huidige succes vast te blijven houden. Het team heeft de kennis en niet onbelangrijk de volledige steun van de fabriek om aan de extra EVO machine te werken binnen KRT's totale setup dit seizoen. We hebben in David Salom een geweldige rijder met groen bloed, niet alleen om in de ontwikkeling van de 2015 machine te helpen, maar ook om voor een topnotering van het 2014 EVO klassement te gaan.

David Salom:
Ik ben erg blij met deze kans omdat het een erg goed project is en een erg goed team. Meehelpen de machine te ontwikkelen is erg belangrijk voor mij en het belangrijkste deel van mijn werk is de voorbereiding voor 2015, wanneer iedereen op een EVO machine zal gaan rijden. Ik weet niet wat voor resultaten we dit jaar kunnen halen voor wat raceresultaten betreft, maar we hebben de motor al in Aragon, Jerez en Almeria getest en de rondetijden waren erg goed. Ik denk dat we voor de top van het EVO klassement kunnen gaan, maar belangrijker is een positieve ontwikkeling van de machine. We hebben tot nu toe niet veel onderdelen aangepast, maar desondanks snelle rondetijden geklokt.