Zoeken

Giugliano snelst tijdens WK Superbike test Jerez

3 april 2014
Tijdens een driedaagse privé test op het circuit van Jerez heeft Ducati goede zaken gedaan. Fabrieksrijder Davide Giugliano zette de tweede dag de snelste tijd, voor de fabrieksrijders van het Kawasaki Racing Team.

Davide Giugliano Jerez test

De teams van Ducati, Honda, Suzuki en Kawasaki waren begin deze week naar het zuiden van Spanje afgereisd voor een driedaagse privé test op het circuit van Jerez. Ondanks de slechte weersvooruitzichten kon er twee dagen onder goede weersomstandigheden met af en toe veel wind worden getest. Pas de derde en laatste dag viel volledig in het water, waardoor door velen de test vroegtijdig werd afgebroken.

Na de eerste dag al de snelste tijd op de klokken te hebben gezet wist de Romeinse Ducati fabrieksrijder Davide Giugliano de tweede dag met een qualifier zijn eigen tijd tot 1'40.166 aan te scherpen, bijna een halve seconde sneller dan het Superpole record van Eugene Laverty het afgelopen jaar. Met het normale wedstrijdrubber was Giugliano een seconde langzamer.

Achter de Ducati 1199 Panigale, die dit jaar stukken beter lijkt te doen, nestelden zich beide rijders van het Kawasaki Racing Team. Loris Baz gaf slechts ééntiende seconde toe op Giugliano, terwijl volgens ooggetuigen Tom Sykes zowaar nog sneller was geweest. De transponder van Sykes gaf echter geen rondetijden door, maar zijn snelheid werd vanaf de pitmuur geklokt op 1'40.3. Al snel werd beweerd dat het een bewuste actie van Sykes was geweest om de concurrentie zand in de ogen te strooien. Ook gaf KRT niet aan met welke band de snelste tijd was gezet.

Bij het Aprilia fabrieksteam werd de test gebruikt om weer volledig in het wedstrijdritme te komen, na de openingswedstrijd op Phillip Island waren de coureurs dik een maand niet in actie geweest. Phillip Island racewinnaar Sylvian Guintoli merkte dat hij nog niet 100% is hersteld, hoewel het ten opzichte van Australië al wel weer beter ging, terwijl Marco Melandri de drie dagen benutte om de RSV4 beter te leren kennen en naar zijn eigen voorkeur af te stellen.

WK Superbike test Jerez, onofficiële tijden:
1. Davide Giugliano (Ducati Superbike Team) - 1'40.166
2. Loris Baz (Kawasaki Racing Team) - 1'40.283
3. Jonathan Rea (Pata Honda World Superbike) - 1'40.731
4. Chaz Davies (Ducati Superbike Team) - 1'40.745
5. Sylvain Guintoli (Aprilia Racing Team) - 1'41.192
6. Marco Melandri (Aprilia Racing Team) - 1'41.201
7. Eugene Laverty (Voltcom Crescent Suzuki)- 1'41.377
8. Leon Haslam (Pata Honda World Superbike)- 1'41.453
9. Alex Lowes (Voltcom Crescent Suzuki)- 1'42.123
10. David Salom (Kawasaki Racing Team) - 1'44.181