Zoeken

Fabrizio naar Alstare Suzuki

14 oktober 2010

Voormalig Xerox Ducati fabrieksrijder Michel Fabrizio heeft onderdak gevonden bij het Alstare Suzuki Team van Francis Batta. De Italiaan heeft hiertoe een eenjarig contract met het team getekend.

Michel_Fabrizio_2011.jpg

In navolging van Noriyuki Haga, die eerder al onderdak had weten te vinden bij Aprilia, heeft Ducati's tweede fabrieksrijder met de terugtrekking van de fabriek uit het prestigieuze kampioenschap nu ook onderdak gevonden bij een ander team. Fabrizio zal het komende seizoen als enige rijder in het Alstare team aan de start verschijnen. Na afloop van de laatste WK Superbike race op het circuit van Magny Cours had de 26-jarige coureur uit Rome al op de GSX-R1000 getest, en wist daarbij ondanks de vochtige condities de Suzuki squad met indrukwekkende rondetijden te imponeren.

Met het aantrekken van Fabrizio gaat de Italiaan na 8 jaar terug naar het team waarmee hij in 2003 de Superstock 1000 titel wist te behalen.

Michel Fabrizio:
Ik ben erg gelukkig met hoe de test in Magny Cours de afgelopen week is gegaan, ondanks het slechte weer van de eerste dag. Ik was een beetje verrast hoe gemakkelijk ik aan de Suzuki Alstare fiets gewend raakte, na 3 jaar op een V-Twin te hebben gereden. Een twin vraagt een compleet andere rijstijl dan een viercilinder, dus op een viercilinder te stappen en snel te zijn gewend is een erg goed teken. Het feit dat ik het team uit het verleden ken heeft daarbij ongetwijfeld geholpen, het voelde of ik nooit was weggeweest.


Mijn eerste indruk van de fiets is dat hij sterk aanvoelt en zeker een titelkandidaat kan zijn. Leon heeft dat dit jaar al laten zien, ik kijk dan ook uit naar volgende testen en daarna de motor te racen. Het kampioenschap is zwaar en competitief en je zult continue scherp moeten zijn, maar ik weet dat ik een goed team achter me heb en denk dat we een erg goed seizoen tegemoet kunnen gaan.