Zoeken

Extra prijs voor winnaar 2014 European Junior Cup

11 februari 2014
De Pata European Junior Cup, het bijprogramma van het WK Superbike dat dit seizoen voor het tweede jaar op rij met de CBR500R wordt verreden, heeft voor de 2014 winnaar een extra prijs in petto. De winnaar zal namelijk samen met door ten Kate gerunde Pata Honda World Supersport team gaan testen.

European Junior_Cup

Als bijprogramma van het WK Superbike wordt de European Junior Cup gezien als dé opstapklasse voor het WK Superbike om al op jonge leeftijd talent te kunnen spotten. De Rotterdammer Bo Bendsneyder nam vorig jaar met een wildcard aan twee wedstrijden mee, wist deze allebei te winnen en is inmiddels verzekerd van een start in de Red Bull Rookies Cup, het bijprogramma van de MotoGP.

Was de hoofdprijs van de Pata European Junior Cup het afgelopen jaar een plek in de European Superstock 600 op een Honda CBR600RR, voor de winnaar van de 2014 cup kan daar deelname aan een najaarstest met het Pata Honda World Supersport team worden toegevoegd. De Superstock 600 heeft Michael van der Mark op het mondiale platform neergezet, door als 2012 Superstock 600 winnaar het afgelopen seizoen de overstap naar het WK Supersport te maken.

De European Junior Cup wordt over 8 wedstrijden verreden. De eerste wedstrijd vindt op 13 april in Aragon, Spanje plaats, waarna de Junior Cup Assen, Imola, Donington Park, Misano, Portimao, Jerez en Magny-Cours aan zal doen.