Zoeken

Dubbelzege voor Checa op Imola

1 april 2012
In Superpole had hij de eer aan Tom Sykes moeten laten gaan, maar op racedag heeft Carlos Checa in Imola orde op zaken weten te stellen door zijn eerste dubbelzege van het seizoen op naam te schrijven en daarmee de leiding in het kampioenschap over te nemen van Max Biaggi, die niet verder kwam dan twee vierde plaatsen.

Carlos_Checa_SBK_Imola_2012

De tweede manche op het circuit van Imola, waar dit weekend de tweede race van het WK Superbike seizoen werd verreden, had afgaand op de uitslag een copy van de eerste manche kunnen zijn geweest. Voor het eest in de geschiedenis was de top 4 van beide wedstrijden exact gelijk.

Carlos Checa reed een ijzersterke race en wist beide manches te winnen, voor Tom Sykes die gestart vanaf de pole position met twee tweede plaatsen zijn beste resultaat voor Kawasaki wist neer te zetten. De derde en laatste podiumplaats ging in beide manches naar Leon Haslam, die daarmee eveneens een meer dan uitstekend resultaat voor BMW wist neer te zetten.

Max Biaggi, na Phillip Island riant aan de leiding in het kampioenschap, viel in beide manches met een vierde plaats net buiten de boot, en zag daarmee Carlos Checa de leiding in het kampioenschap overnemen.  Checa heeft daarin nu 75 punten, voor Biaggi (71) en Sykes (69).