Zoeken

Blessure dwingt Corser tot opgave in Brno

10 juli 2010

Troy Corser zal dit weekend niet meer in actie komen tijdens de negende ronde van het WK Superbikes in Brno. De tweevoudig wereldkampioen ging in de kwalificatie sessie van gisteren hard onderuit. In overleg met de teamarts en de teamleiding heeft de Australiër besloten niet meer van start te gaan vandaag.

Troy_Corser_Misano_2010_BMW.jpg 

De BMW-coureur werd na zijn val meteen naar het medisch centrum gebracht. Uit het onderzoek bleek dat Corser kneuzingen over zijn hele lichaam had. Verder klaagde hij over problemen bij het ademhalen. Hoewel de blessures niet ernstig zijn, is toch besloten geen onnodig risico te nemen. De 38-jarige Corser zal rust nemen en proberen weer fit te zijn voor de volgende ronde op het circuit van Silverstone over drie weken.

Troy Corser:
Helaas kan ik dit weekend niet racen. Ik ben behoorlijk uitgeput op het moment en ik heb pijn aan mijn borst. Het was een harde klap en ik ben blij dat het niet al te ernstig is. Ik herinner me de crash nog goed: Op de een of andere manier verloor ik de achterkant en maakte een ‘highsider’. Ik had graag willen racen in Brno, maar we zijn het er allemaal over eens dat een paar dagen rust belangrijk zijn om mogelijk weer fit aan de start te verschijnen in Silverstone.

Zijn noodgedwongen opgave is een streep door de rekening van zijn ambities. Enkele dagen geleden gaf de Australiër aan dat de derde plaats in het algemeen klassement zijn doel voor 2010 is. Dit weekend zal zijn achterstand op die positie, die momenteel in handen is van Carlos Checa, waarschijnlijk alleen maar toenemen.

Ook zal er een einde komen aan zijn perfecte score. De BMW-rijder pakte punten in alle races dit seizoen punten.