Zoeken

Bimota start in Aragon?

17 maart 2014
Bimota gaat al tijdens de komende wedstrijd in Aragon haar comeback maken in het WK Superbike, zo is op de website Motocorse.com te lezen. Hoewel Bimota BB3 nog niet aan de homologatie-eis voldoet, hebben de FIM en Dorna volgens onze Italiaanse collega's een uitzondering gemaakt.

Alstare Bimota

Het leek zo mooi, Bimota zou dit seizoen haar rentree maken in het WK Superbike met de nieuwe BB3, waarvoor de Italianen zelfs met het Belgische Alstare in zee waren gegaan. Naast betrokken te worden bij de ontwikkeling van nieuwe motoren zou Alstare ook het WK Superbike team gaan runnen.

De rentree werd echter voor aanvang van het seizoen wreed verstoord omdat Bimota niet aan de homologatie-eis had voldaan, die het voorschrijft dat er ten minste 125 motoren moeten zijn geproduceerd. Een aantal dat vanwege de sterk teruggelopen verkoopcijfers van supersport motoren al naar beneden was bijgesteld.

Volgens Motocorse zal het aantal van 125 stuks BB3 eind juni worden gehaald, wat de FIM en Dorna zou hebben doen besluiten een uitzondering te maken en Bimota alsnog groen licht te geven om in Aragon met de BB3 haar debuut te maken.

Bron: Motocorse