Zoeken

Biaggi tekent 2-jarig contract met Aprilia

19 oktober 2010

Velen dachten dat Max Biaggi aan het eind van dit seizoen afscheid zou nemen van de wegrace motorsport, maar de Romeinse Keizer heeft anders besloten en opnieuw een tweejarig contract met Aprilia getekend.

01_Biaggi_TeamAprilia.jpg

Het afgelopen jaar was een uitzonderlijk goed jaar voor Biaggi, die in 2009 een grote gok had genomen door terug te keren naar het merk dat hem met vier wereldtitels grote successen in de 250cc bracht. Al in haar tweede seizoen wist Biaggi met de RSV4 niet alleen de rijderstitel, maar tevens de voor fabrikanten erg belangrijke constructeurstitel veilig te stellen. Het was zestien jaar na zijn laatste 250cc wereldtitel dat Biaggi opnieuw tot wereldkampioen kon worden gekroond.

Met vriendin Eleonora Pedron (voormalig Miss Italië) zwanger van hun tweede kind hadden velen gedacht dat aan het eind van het seizoen Biaggi de racehelm aan de wilgen zou hangen, maar de inmiddels vijfvoudig wereldkampioen besloot zich opnieuw voor een periode van twee jaar met de Italiaanse fabriek uit Noale te verbinden.

Max Biaggi:
Ik ben duidelijk erg gelukkig dit winnende avontuur met Aprilia in het WK Superbikes voort te zetten. Na een opwindend maar vermoeiend seizoen, na vele jaren racen en veel overwinningen was het alleen maar logisch en juist om te stoppen en na te denken over zulk een belangrijke toekomstige verbintenis. Een erg beslissende factor in mijn overwegingen was, net als bij aanvang van dit avontuur met Aprilia, het feit dat ik me erg verbonden voel met het team en de fabriek die zo in staat is gefocust te zijn op sportief gebied. Nu moeten we ons zo goed mogelijk voorbereiden op het komende seizoen. We zijn ons terdege bewust dat we niet op onze lauweren kunnen rusten en in het zicht zijn van onze rivalen, maar ik ben nu zeker dat ik erg gemotiveerd ben voor de start van het nieuwe seizoen, met een motor die ik groot heb gebracht en niet wilde verlaten.