Zoeken

Antonelli verongelukt tijdens WK Supersport Moscow Raceway

21 juli 2013
Tijdens de WK Supersport race op de Moscow Raceway is de 25-jarige Italiaan Andrea Antonelli om het leven gekomen. De Kawasaki coureur raakte in de eerste ronde betrokken bij een crash en bezweek niet veel later aan zijn verwondingen. Als gevolg van het dodelijk ongeval werden alle resterende wedstrijden afgelast.

Andrea Antonelli

Onder erbarmelijk slechte weersomstandigheden ging de Supersport race op de Moscow Raceway van start. Door de zware regenval en spray van de banden was het zicht op de baan minimaal , waardoor Antonelli in de eerste ronde aan het eind van het rechte stuk tussen bocht 14 en 15 bij een valpartij betrokken raakte. De wedstrijd werd meteen stilgelegd en Antonelli werd al in de ambulance behandeld, maar de 25-jarige coureur kon niet meer worden gereanimeerd en werd om 14:10 uur lokale tijd dood verklaard.

Uit respect voor de Antonelli werden alle raceactiviteiten voor de rest van de dag geannuleerd. Wij wensen familie, vrienden en het team heel veel sterkte met dit tragische verlies.