Zoeken

Zeelenberg teammanager Lorenzo

12 januari 2010

Rond de kerstdagen van 2009 werd bekend dat Wilco Zeelenberg op de lijst van gegadigden stond om de functie van teammanager van Jorge Lorenzo te vervullen. Yamaha Motor Racing is nu verheugd te kunnen aankondigen het daadwerkelijk 'Zeel' is geworden die deze functie in het FIAT Yamaha team gaat bekleden.

Wilco Zeelenberg

Wilco Zeelenberg gaf eind december vanaf zijn wintersportadres als commentaar dat er wel gesprekken gaande waren maar dat er nog geen beslissing genomen was. Die is er nu dus wel en vanaf heden maakt 'Zeel' dan ook deel uit van het FIAT Yamaha team.

Zeelenberg, die tussen 1986 en 1995 zelf 100 grand prix' reed en daarna nog tot 2000 actief was in het World Supersportkampioenschap (in het begin nog Thunderbikes geheten), veroverde het afgelopen seizoen de wereldtitel in diezelfde supersportklasse met coureur Cal Crutchlow.

Na zijn actieve racecarrière trad hij toe tot Yamaha Motor Europe als Technical Coördinator en testrijder, tot 2008, om daarna de rol van teammanager voor het Yamaha World Supersport Team op zich te nemen.

Lin Jarvis: - Managing Director -
Ik wil Wilco graag feliciteren met zijn aanstelling en ik wens hem alle succes toe bij zijn nieuwe uitdaging. Ik ben er zeker van dat het team en Jorge zullen profiteren van Wilco's ruime ervaring als coureur, Yamaha racetechnicus en recentelijk als succesvol teammanager. We kijken er naar uit om hem te laten integreren in het Fiat Yamaha team waar hij zal werken naast Davide Brivio, waarbij beide teammanagers onder supervisie van team directeur Masahiko Nakajima staan.

Wilco Zeelenberg:
Na negen jaar voor Yamaha te hebben gewerkt ben ik zeer trots om bij het officiële Yamaha MotoGP team te mogen horen. Het is een mooie beloning en ik ben zeer enthousiast over deze nieuwe uitdaging. Jorge is een fantastische coureur en ik kan niet wachten met hem en zijn team aan de slag te gaan. Het team is al een goed geoliede machine en ik vind het ontzettend cool om er deel van uit te gaan maken. Het is duidelijk dat er voornamelijk vier coureurs voor de titel zullen strijden en Jorge is een van deze vier. Ik ben een zeer competitief ingesteld persoon, ik zal er alles aan doen binnen het team om de juiste atmosfeer te creëren en te vechten voor de wereldtitel MotoGP.