Zoeken

Zarco tekent contract bij JiR Moto2

7 november 2011
Runner-up in het 2011 125cc wereldkampioenschap Johann Zarco gaat het komend jaar zijn debuut maken in de Moto2. De 21-jarige coureur uit Cannes heeft daartoe een contract getekend met het Italiaanse JiR Moto2 team, dat dit jaar nog Alex de Angelis in haar gelederen had.

 Johann_Zarco

Het JiR Moto2 team heeft voor het komende seizoen duidelijk geïnvesteerd in aanstormend talent. Naast Zarco, die in Motegi dit jaar zijn eerste overwinning in de 125cc wist te scoren, zal gedurende het 2012 seizoen de Braziliaan Eric Granado zijn opwachting bij het team van Gianluca Montiron gaan maken. Dat zal gebeuren tijdens de Grand Prix van Engeland, als het jonge talent de leeftijd van 16 jaar, de minimum leeftijd voor de Moto2, heeft bereikt.

Granado rijdt momenteel het Spaanse 125cc kampioenschap, waar hij met nog twee races te gaan op de zesde plaats in het kampioenschap staat. Hij zal op 7 november voor het eerst kennismaken met de Moto2 motor en de Grand Prix wereld, waarna hij terug zal keren naar het Spaanse kampioenschap totdat hij de leeftijd van 16 jaar heeft bereikt.

Johann Zarco
Ik ben erg bij om het komende seizoen bij het JiR Moto2 team te kunnen rijden, omdat het een bekend team is dat al goede resultaten heeft neergezet. Uit de gesprekken die ik met het team management had werd me snel duidelijk dat ze erg ambitieuze doelen hebben, hetgeen in lijn is met onze verwachtingen in de Moto2. Het zal zeker niet gemakkelijk zijn, maar ik ben er klaar voor om samen met Laurent (Laurent Fellon, zijn persoonlijke manager en trainer, red.) hard aan mezelf te werken om uit te zoeken hoe ik hard op een Moto2 machine kan rijden. Tot slot ben ik ervan overtuigd dat het JiR team mij in staat zal stellen goede resultaten neer te zetten.