Zoeken

Yoshinari Matsushita verongelukt tijdens training 2013 Isle of Man TT

28 mei 2013
De roemruchte Isle of Man TT heeft dit jaar zijn eerste dodelijke slachtoffer opgeëist. Tijdens de eerste Supersport / Superstockvrije training van practice week is de 43-jarige Japanse coureur Yoshinari Matsushita als gevolg van een crash bij Ballacrye in het noordelijk deel van het eiland om het leven gekomen.

Yoshinari Matsushita_IOMTT

Yoshinari Matsushita was gisterochtend pas als derde rijder aan het Tyco Suzuki team toegevoegd en kwam 's avonds voor het eerst in actie nadat de eerste trainingsdag voor de 2013 Isle of Man TT vanwege het slechte weer overdag ruim een half uur was uitgesteld. Matsushita kwam rond half acht 's avonds bij Ballacrye op zijn Suzuki GSX-R600 dodelijk ten val, waarna de eerste training voor de Superstock 1000 en Supersport 600 direct werd afgevlagd.

Matsushita was geen opbekende op het Britse eiland. Hij maakte zijn debuut in de Isle of Man TT in 2009 en was sindsdien een actief in zowel de Superstock als de Superbike raceklasse. Twee jaar geleden werd hij vijfde in de 2011 TT Zero voor elektrische motorfietsen, in 2008 had hij nog de Motegi Endurance race gewonnen.

Matsushita was een populaire rijder met een grote schare vrienden in de racepaddock. De 43-jarige Japanner is de 21e coureur die deze eeuw tijdens de Isle of Man TT om het leven is gekomen. Onze gedachten gaan uit naar familie en vrienden.