Zoeken

Yamaha verlengt contract met Ben Spies

9 juni 2011
Yamaha heeft het contract met Ben Spies met één jaar verlengd. De fabrieksrijder uit het Yamaha MotoGP fabrieksteam zal daardoor in 2012 op Yamaha's nieuwe 1000cc fabrieksracer van start gaan in de MotoGP.

Ben_Spies_Yamaha_MotoGP 

Het mag misschien opmerkelijk lijken dat zo vroeg in het seizoen al contracten worden getekend, maar met de komst van de 1000cc MotoGP racers het komende seizoen is teams er alles aan gelegen om, in voorbereiding van het 2012 seizoen, de rijders zo vroeg mogelijk te hebben getekend.

Hoewel het geluk dit seizoen niet zo veel aan de zijde van Spies heeft gestaan is de Texaan zondermeer een van de grootste talenten uit de MotoGP paddock. Na als meervoudig winnaar van het AMA Superbike te zijn overgestapt naar het WK Superbike wist Spies dat kampioenschap in zijn debuutjaar op naam te schrijven, om een jaar later in het Tech3 MotoGP team als Rookie of the Year te worden bekroond.

Zijn overstap naar  het fabrieksteam verliep niet helemaal vlekkenloos, maar de laatste wedstrijden op Le Mans en Barcelona heeft Mr. Elbowz laten zien zich in de top te kunnen nestelen. Met het nieuwe contract zal Spies het volgend jaar wederom naast Jorge Lorenzo de kleuren van Yamaha in de MotoGP verdedigen.

Lin Jarvis, Managing director Yamaha Motor Racing:
We zijn duidelijk verheugd de voortzetting van onze samenwerking met Ben voor 2012 te kunnen aankondigen en we hopen dat hij nog vele jaren bij Yamaha zal blijven. Ben heeft laten zien succesvol op het hoogste niveau te kunnen acteren, eerst door in 2009 Yamaha's eerste wereldkampioen in het WK Superbike te worden en vervolgens de titel Best Rookie in 2010 met het Yamaha Tech3 MotoGP team in de wacht te slepen.

Zijn overgang naar het Yamaha fabrieksteam in 2011 is net begonnen en we hebben alle vertrouwen in Ben's vaardigheden en zijn hoge potentie voor de toekomst. Deze tijdige beslissing geeft ons nu de mogelijkheid om ons op het huidige kampioenschap te richten, en parallel ons voor te bereiden op ons 2012 MotoGP programma met de komst van de 1000cc's.

Ben Spies:
Ik ben erg blijk om te zeggen dat ik deel van de Yamaha familie zal blijven en dat ik voor 2012 de MotoGP zal continuëren. Dit is een bevoorrechte tijd in mijn carrière om op het hoogste niveau voor het meest succesvolle team van de afgelopen jaren te mogen rijden. Yamaha heeft me de afgelopen jaren erg gesteund, in het WK Superbike en daarna de MotoGP en wil hen danken voor alles wat ze hebben gedaan, en voor het vertrouwen dat ze me geven om in 2012 het MotoGP avontuur voort te zetten. Ik wil vooral LIn Jarvis en Masahiko Nakajima danken voor hun steun.