Zoeken

Yamaha stopt met WK Superbike

1 augustus 2011
Yamaha Motor Europe heeft vandaag in een persbericht bekend gemaakt aan het eind van het seizoen haar World Superbike activiteiten te beëindigen. De terugtrekking is volgens Yamaha het gevolg van een stategische heroverweging van Yamaha's marketing activiteiten in Europa.

Yamaha_YZF-R1_Superbike_racer
Melandri zit wel waar de klappen vallen. Na de terugtrekking van Kawasaki noodgedwongen moeten uitwijken naar het WK Superbike, om daar wéér bij een team te komen dat er de brui aan geeft

De snel veranderende markt van tweewielers in Europa lag ten grondslag aan de beslissing van Yamaha zich uit het WK Superbike terug te gaan trekken. De middelen die hierdoor vrijkomen zullen worden gebruikt voor directe klant-activiteiten, om uiteindelijk de eigendomswaarde van Yamaha meer waarde te geven en klanttevredenheid toe te laten nemen.

In het persbericht spreekt Yamaha Motor Europa haar dank en waardering uit naar de rijders en de teams voor  hun toewijding, support en passie gedurende de afgelopen jaren dat Yamaha actief was in het WK Superbike. Daarnaast worden ook de zakenlijke partners en Infront Motorsports, de organisatoren van het FIM Superbike World Championship, bedankt.

Hoewel het seizoen nog vier ronden te gaan heeft, heeft Yamaha nu al besloten haar terugtrekking bekend te maken om er zeker van te zijn dat alle bestaande verplichtingen zullen worden nagekomen en om voor alle betrokken personeelsleden hun toekomstige planning niet in de weg te zitten. Tot het eind van het seizoen zullen rijders Marco Melandri en Eugene Laverty, momenteel 3e en 4e in het kampioenschap, volledige support van YME blijven ontvangen.

Voor 2012 zal Yamaha wel racekits, beter bekend als YEC Racing kit parts, voor de YZF R1 en YZF R6 machines blijven maken.