Zoeken

Yamaha onthult Verhoeven Dakar livery

20 december 2013
Deze week heeft Yamaha de officiële livery van Frans Verhoeven voor de komende 2014 Dakar Rally onthuld. Verhoeven treedt de 2014 Dakar Rally opnieuw met Yamaha aan, naast Cyril Despres, Michael Metge en Olivier Pain.

Frans Verhoeven

De klok telt rustig af en op dit moment worden de laatste voorbereidingen voor de start op 5 januari afgerond. De verwachtingen zullen hooggespannen zijn als Frans Verhoeven in Rosario, Argentinië aan de start verschijnt, met in zijn handen de nieuwste evolutie van de YZ450F Rally Yamaha Factory Racing.

Met ondersteuning van Yamaha Motor Europe, Yamaha Motor Nederland, WILVO, TW Steel, BIG, GAMMA bouwmarkten en XLLease wordt het voor Verhoeven zijn tweede opeenvolgende jaar op de YZ450F Rally. Zijn eerste Dakar ervaring was in 2005, de daaropvolgende jaren was een duidelijk stijgende lijn te zien, wat resulteerde in een achtste plaats algemeen in 2009.

Verhoeven heeft thans vier ritzeges op zijn naam staan met tweemaal een top drie positie in 2012. In 2013 pakte Verhoeven nog een tweede plaats en een dagoverwinning in Zuid-Amerika, en eindigde hij de 2013 editie op een negende plaats in het algemeen klassement.

Naast de etappes door Argentinië en Chili, zal de komende 2014 Dakar Rally zeker een nieuwe uitdaging krijgen doordat men voor de allereerste keer Bolivia aandoet. Daarnaast zijn er twee marathonetappes, een van 1.228 km tussen San Rafael en Chilecito en een van 1.474 km tussen Salta en Calama. Dit met een totale klassementsproef van 1.590 km, verdeelt over 726 km en 864 km.

Yamaha 2014_YZ450F_Rally

Frans Verhoeven:
Ik heb mijzelf fysiek en mentaal optimaal voorbereid en ben klaar om de strijd aan te gaan met de beste rally rijders ter wereld. Mijn Yamaha YZ450F Rally, welke een verbeterde versie is van mijn Dakar 2013 motorfiets, voelt perfect aan. Tijdens de diverse tests is gebleken dat deze zeer snel en net zo betrouwbaar is als mijn Yamaha van afgelopen Dakar. Voor wat betreft Bolivia, daar rijden we slechts twee halve dagen gescheiden door een nacht in een marathon bivak. Dus zullen we wel niet veel mee krijgen van het land zelf. Daarnaast ben ik blij met de langere stages, mede omdat afgelopen jaren de stages steeds korter en explosiever zijn geworden. Langere en moeilijkere stages zijn meer op mijn lijf geschreven.