Zoeken

Yamaha onthult speciale kleuren M1 racer voor Assen

18 mei 2011
Een hoofdsponsor moet het Yamaha MotoGP team nog steeds ontberen, maar dat heeft het Japanse merk er niet van weerhouden om haar 50-jarig Grand Prix motorsport julibeum dit jaar op passende wijze te vieren. Tijdens de komende TT op Assen en de Amerikaanse Grand Prix op Laguna Seca zal Yamaha de M1 MotoGP racer van een speciale kleurstelling voorzien.

Yamaha_YZF_M1_3

Dit jaar markeert een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van de motorsport met de 50e verjaardag van Yamaha's Grand Prix wegrace avontuur. Als onderdeel van een reeks activiteiten Yamaha_YZF_M1_1
Yamaha_YZF_M1_2
die Yamaha dit jaar zal gaan ontplooien ter viering van dit heugelijke feit zal  het Yamaha Factory Racing team dit jaar op Assen en Laguna Seca met een speciale 'YZR-M1 WSGP50th Anniversary Edition' kleurstelling gaan rijden.

De unieke rood-witte kleurstelling is volgens Yamaha een eerbetoon aan de iconische Yamaha Factory Racing kleurstellingen uit het verleden, maar dan in een modern tintje. Beide fabriekscoureurs Jorge Lorenzo en Ben Spies zullen op Assen en Laguna Seca in deze kleurstelling aantreden, evenals alle Yamaha medewerkers en teamleden. Ook de pitbox zal tijdens deze wedstrijden eenzelfde kleurstelling hebben.

Ook het speciale 50th anniversary logo zal prominent terug te vinden zijn op de YZR-M1 benzinetank, alle Yamaha Factory Racing teamkleding, in de pitbox van de coureurs Lorenzo en Spies en op de Yamaha Factory Racing racetrucks. Inmiddels heeft Yamaha ook een speciale website gelanceerd, waar een indrukwekkend archief van Yamaha's 50-jarige betrokkenheid bij de Grand Prix wegrace motorsport is terug te vinden. Daarnaast wordt de website met regelmaat geupdate met exclusieve berichten en interviews van sleutelpersonen die betrokken zijn geweest bij de Grand Prix geschiedenis van Yamaha.

Yamaha_YZF_M1_4