Zoeken

Yamaha onthult 2011 WK Superbike racer

17 februari 2011
Yamaha zal het dit jaar -wederom- zonder hoofdsponsor in het WK Superbikes moeten doen, zo blijkt uit de kleurstelling van de 2011 World Superbike Racer die door Yamaha gisteren officieel is onthuld.

Yamaha_World_Superbike_Racer_2011_3

Het nieuwe design bevat een Yamaha blauw bedrijfs racekleur schema, dat volgens Yamaha werd geïnspireerd door zowel het bekende Yamaha speed block design alsmede één van de kleuren van de huidige R1, wat de motor een modern, glad aanzien moet geven waarbij de nadruk op Yamaha’s race-imago wordt gelegd.

Mooie woorden in Yamaha’s persbericht om te verbloemen dat het team dit jaar zonder hoofdsponsor zal moeten gaan rijden. Hetgeen trouwens niet voor het eerst is, ook in 2009 startte Yamaha het seizoen zonder hoofdsponsor, maar wist gedurende dat seizoen wel Sterilgarda als hoofdsponsor aan te trekken. Ook toen startte Yamaha het seizoen in een Yamaha blauw bedrijfs racekleur schema, dat slechts in detail afwijkt van de 2011 racer.

Yamaha_World_Superbike_Racer_2011_2Yamaha_World_Superbike_Racer_2011_1

Het is opmerkelijk dat, ondanks het aantrekken van MotoGP coureur Marco Melandri, Yamaha er niet in is geslaagd een hoofdsponsor voor het officiële fabrieksteam aan te trekken. Ook in de MotoGP is Yamaha nog steeds zonder hoofdsponsor, hoewel men wel heeft aangekondigd de MotoGP kleurstelling de volgende week te zullen onthullen.

Yamaha_World_Superbike_Racer_2011_4

Naast Melandri zal Eugene Laverty dit jaar zijn opwachting gaan maken in het Yamaha World Superbike team. Laverty werd vorig jaar 2e in het WK Supersport en zal dit jaar zijn debuut gaan maken in het WK Superbike.