Zoeken

Yamaha kondigt Monster Energy als titelsponsor MotoGP aan

8 januari 2013
Yamaha Factory Racing heeft een tweejarig contract gesloten met de Monster Engergy Company (MEC), voor sponsoring van het MotoGP team. De energiedrank zal de komende twee seizoenen zichtbaar zijn op zowel de motoren als de kleding van beide rijders Jorge Lorenzo en Valentino Rossi. Het nieuwe contract heeft geen invloed op het contract tussen MEC en Tech 3 Yamaha.

Yamaha Monster 

Eind vorig jaar wisten we al te melden dat een samenwerking tussen Monster Energy en het Yamaha MotoGP Factory team ophanden zou zijn. Monster had al een persoonlijk contract met Valentino Rossi, wat buiten de huidige overeenkomst staat, maar om Jorge Lorenzo van Monster sponsoring te voorzien moest Lorenzo's huidige contract met concurrent Rockstar worden opengebroken.

Naar verluid zou met het contract tussen Lorenzo en Rockstar, dat tot 2014 loopt, een bedrag van € 1 miljoen per jaar zijn gemoeid, wat nu door Yamaha zal worden opgehoest. Met het nieuwe contract hoopt Monster haar activiteiten in de MotoGP te versterken. De al bestaande samenwerking tussen MEC en Tech 3 Yamaha blijft ongewijzigd.

Lin Jarvis, Managing director Yamaha Motor Racing:
We zijn erg blij om de start van een nieuw hoofdstuk in de Yamaha - Monster Energy samenwerking aan te kunnen kondigen. Monster Energy is al een belangrijke partner van Yamaha's globale topsporten in zowel nationale als internationale kampioenschappen op gebied van motorcross, supercross, Endurance en Superbike disciplines. Ze zijn de afgelopen 4 jaar ook de titelsponsor van het Tech 3 Yamaha team geweest. De uitbreiding van de MotoGP activiteiten naar het Yamaha Factory Racing MotoGP team is een logische en prestigieuze uitbreiding van het programma.
Deze voltooiing van het programma stelt Yamaha en Monster in staat om meer samen te werken om hun sports marketing programma's verder te ontwikkelen, evenals rijderstalent om ook in de toekomst op alle vlakken van motorsport succesvol te kunnen zijn.
Voor het Yamaha Factory Racing Team zal dit nieuw partnerschap nog meer 'energie' in het raceprogramma brengen en Monster Energy zal een grote supporter zijn om onze Team- en rijdersperformance in de toekomst wereldwijd verder te promoten.