Yamaha Interact Racing Team klaar voor nieuw seizoen

2 maart 2010

Met het aantrekken van Marcel van Nieuwenhuizen als coureur van de Yamaha R6 in de Dutch Supersport heeft het Yamaha Interact Racing Team weer een complete line-up. Naast Van Nieuwenhuizen zal Bob Withag op een Yamaha R1 aantreden om voluit te gaan in de strijd voor de Dutch Superbikes.

Met Bob Withag en Marcel van Nieuwenhuizen is het Yamaha Interact Racing Team weer een serieuze kanshebber in zowel in de Dutch Superbikes als Dutch Supersport-klasse van het Open Nederlands Kampioenschap (ONK). De bestaande teamstructuur bleek al in 2009 succesvol, reden genoeg om hiermee door te gaan en het team zelfs nog verder te professionaliseren. Zo bleef Swen Ahnendorp (de 2008 kampioen Dutch Supersport) behouden voor het team nadat hij besloot dit jaar niet actief deel te nemen aan wedstrijden. Hij zal dus niet meer zelf racen zich nog meer toe te gaan leggen op tuning en technische begeleiding. In die rol zal hij dan ook actief blijven in het team en zo zijn kennis overbrengen.

Bob Withag heeft al een zeer succesvolle carrière achter de rug. Hij won al vele races en behaalde topklasseringen in het ONK Dutch Superbikes. De enige eretitel die nog ontbreekt op zijn palmares is de kampioenstitel in deze klasse. Vorig jaar had hij door een ernstige blessure aan zijn hand niet voldoende tijd om de titel binnen te slepen, al was hij al zeer kort na deze tegenslag weer zeer regelmatig op het podium te vinden. Zo wist hij toch nog de derde plaats in het kampioenschap te pakken nadat hij in 2008 al de tweede plaats in dit kampioenschap. Dit jaar is hij gemotiveerder dan ooit om de eerste plaats te pakken en zo zijn “persoonlijke podium” vol te maken.

Marcel van Nieuwenhuizen is ook een wegracer met een geweldige staat van dienst. In 2009 werd hij al tweede in het ONK Dutch Supersport, ook pakte hij in dat jaar twee podiumplaatsen in het Prestigieuze Duitse IDM en wist hij zich voor het Europees Kampioenschap te plaatsen.  Ook daarvoor had Marcel een aantal zeer succesvolle seizoen met het behalen van het Nederlands Kampioenschap Superstock 600 in 2005 als hoogtepunt. Marcel wordt al jaren intensief ondersteund door motorzaak Probikes uit zijn woonplaats Nunspeet

Op dit moment is Marcel al in Spanje aan het trainen. Waarschijnlijk zullen ze kort voor het seizoen begin april losbarst nog een gezamenlijke trainingsperiode in  Spanje afwerken, ook hierbij zal Swen Ahendorp als technisch adviseur voor zowel Bob als Marcel aanwezig zijn. Het team heeft er enorm veel vertrouwen in dat door de aanwezigheid van twee topcoureurs, zeer ervaren teamleden, adviseurs van hoog niveau en de snelste motorfietsen er een serieuze gooi naar beide titels gedaan kan worden.