Zoeken

World Supersport Monza: raceuitslag

9 mei 2010

De pole position had hij nét aan zijn neus voorbij laten gaan, maar tijdens de WK Supersport wedstrijd op het Italiaanse circuit van Monze heeft Eugene Laverty orde op zaken gesteld door zijn derde zege van het seizoen te scoren.

Eugene_Laverty_Monza_2010.jpg

In tegenstelling tot de Superbike race was in de Supersport wedstrijd weinig spanning te bespeuren. Kopstart in de race had Eugene Laverty, die al met het uitkomen van de eerste chicane zich volledig van de rest van het veld had losgereden. Om vervolgens gestaag een voorsprong op te bouwen en deze niet meer uit handen te geven.

Achter Laverty leek een interessant gevecht om de overige twee podiumplaatsen te ontstaan tussen Lascorz en polezitter Sofuoglu, maar al in de tweede ronde wist de Turkse HANNspree Ten Kate rijder de tweede plaats te veroveren en een klein gat met de Spaanse Motocard.com Kawasaki rijder.

Achter Lascorz reed lange tijd Fabien Foret op een vierde plaats, maar de Fransman moest zijn Kawasaki met technische problemen aan de kant zetten. Het echte gevecht om posities werd achter Foret uitgevochten. Fujiwara (Motocard.com Kawasaki), Pirro (HANNspree Ten Kate Honda), Davies (ParkinGO Triumph BE1), Rea (Intermoto Czech Honda), op korte afstand gevolgd door Lagrive (ParkinGO Triumph BE1) en Roccoli (Intermoto Czech Honda) wisselden regelmatig van positie en reden op het scherpst van de snede.

Pirro finishte uiteindelijk als 'best of the rest' en wist op de streep Fujiwara en Lagrive vlak achter zich te houden. De top tien werd verder aangevuld met Davies, Salom, Rea en Praia. 

Uitslag WK Supersport, Monza:
1 Eugene Laverty IRL Parkalgar Honda 16 laps
2 Kenan Sofuoglu TUR HANNspree Ten Kate +2.817
3 Joan Lascorz SPA Kawasaki Motocard.com +3.043
4 Michele Pirro ITA HANNspree Ten kate +21.238
5 Katsuaki Fujiwara JPN Kawasaki Motocard.com +22.003
6 Matthieu Lagrive FRA ParkinGO Triumph BE1 +22.056
7 Chas Davies GBR ParkinGO Triumph BE1 +30.724
8 David Salom ESP ParkinGO BE1 Triumph +30.730
9 Gino Rea GBR Intermoto Czech +30.857
10 Miguel Praia POR Parkalgar Honda +32.265

Tussenstand na 5 wedstrijden:
1 Joan Lascorz 101 punten
2 Kenan Sofuoglu 97 punten
3 Eugene Laverty 91 punten