Zoeken

WK Superbike breidt uit naar India

9 juni 2012
India gaat de komende vier jaar deel uitmaken van de WK Superbike kalender. Infront, de organisator van het WK Superbike, is hiertoe een overeenkomst aangegaan met Jaypee Sports International Ltd, onderdeel van de Jaypee Group. De wedstrijd, die voor 10 maart staat gepland, zal worden gehouden op het Buddh International Circuit.

BIC

Na Rusland is India het tweede grote land wat deel uit is gaan maken van de WK Superbike kalender, en de wedstrijdseries een meer internationaal karakter zal gaan geven. India zal het 27e land worden dat een wedstrijd voor het FIM Superbike World Championship zal organiseren, in het 26e jaar van het bestaan van de raceseries. Na de Formule 1 is dit het tweede grote internationale sportevent dat op het nabij Delhi gelegen circuit zal worden georganiseerd.

Maurizio Flammini, Chairman of Infront Motor Sports:
Na onze meeting met de promotors van de Jaypee Group het afgelopen jaar kreeg ik het gevoel met een zeer professionele en krachtige organisatie te maken, die garant staat voor de organisatie van een succesvolle race in India, ondanks dat het circuit op dat moment nog in aanbouw was. Deze indruk werd inderdaad bevestigd met de Formule 1 wedstrijd het afgelopen jaar, die zich tot een van de beste wedstrijden van het seizoen ontpopte. We zijn ervan overtuigd dat het WK Superbike waardeverhogend zal zijn voor het BIC (Buddh International Circuit) en visa versa. Het zal ook van waarde zijn voor alle partners van het kampioenschap, en een zeer belangrijke gelegenheid om hun merken en bedrijvigheid in Azie uit te breiden.

Paolo Flammini, Infront Motor Sports CEO:
Het toevoegen van de Indiase ronde aan de WK Superbike kalender vertegenwoordigd een grote prestatie voor onze series en weerspiegelt ons doorlopend doel onze internationale aanwezigheid verder uit te breiden. India is vandaag een van de belangrijkste motormarkten ter wereld, niet alleen qua absolute aantallen, maar ook qua groei en upgrade van de beschikbare modellen.