Zoeken

Wereldkampioen Sam Lowes naar Moto2

8 oktober 2013
Hij had al een contract voor het WK Superbike met Yamaha en zijn eigen Yakhnich Motorsport team op zak, maar kersverse WK Supersport wereldkampioen Sam Lowes heeft ervoor gekozen om het komende seizoen de overstap naar de Moto2 te gaan maken. De 23-jarige Brit heeft hiervoor een contract getekend met het Speed Up Moto2 team.

Sam Lowes_world_supersport_champion

Sam Lowes maakte nog maar twee jaar geleden als Brits Supersport kampioen zijn debuut in het WK Supersport, voor het Parkalgar Honda team, en eindigde dat seizoen met zes podiums al op de zesde plaats, om het een jaar later in het Bogdanka PTR Honda team met twee overwinningen zelfs tot de derde plaats in de eindstand te brengen.

Dit jaar was echter de grote doorbraak van de 23-jarige Brit. Lowes maakte de overstap naar het Russische Yamaha Yakhnich Motorsport team, met ondersteuning van de Europese Yamaha importeur, een combinatie die bijna niet te stoppen leek. Behalve de wedstrijd in Aragon eindigde Lowes óf op de eerste, óf op de tweede plaats.

Met het Yakhnich motorsport team -en niet te vergeten Yamaha- had Lowes al een 2-jarig contract getekend om uit te komen in het WK Superbike, maar in goed overleg heeft Lowes voor de Moto2 Grand Prix gekozen. De komende twee jaar zal Lowes uitkomen voor het Speed Up Moto2 team, maar zal in die periode wel met Yakhnich Motosport blijven samenwerken voor wat betreft marketing en PR activiteiten.

Sam Lowes:
Ik ga naar de Moto2 met het Speed Up team, maar ik weet nog niet wat de teamstructuur zal zijn. Het is naar mijn mening de beste keuze, omdat ik in de Grand Prix wil gaan rijden en in die paddock te zijn is het beste wat me kan overkomen.
Het is nog steeds een 600cc machine, hoewel technisch totaal verschillend, maar je moet nog steeds veel bochtensnelheid gebruiken wat wel past bij mijn stijl. Het zal goed zijn om daar als WK Supersport wereldkampioen naar toe te gaan, omdat ik me dan nergens voor hoef te schamen. Het is een grote motivatie voor mij en ik verheug me er echt op.