Zoeken

Vrijdagtraining IOMTT vanwege brand stilgelegd

1 juni 2013
Ook de vrijdagtraining voor de 2013 Isle of Man TT is dit jaar door pech geplaagd. Ditmaal was echter niet regen de boosdoener, maar een brand in een huis in Kirk Michael waardoor de training van de zijspannen moest worden stilgelegd. Vanwege te weinig trainingstijd is de Superbike TT wedstrijd naar zondag verplaatst.

Michael Dunlop_IOMTT_2013

Het lijkt wel of er een vloek rust op de 2013 editie van de roemruchte Isle of Man TT. Na het dodelijk ongeval van Yoshinari Matsushita afgelopen maandag werd het eiland door regen geplaagd, precies op de momenten dat er zou worden getraind, waardoor de coureurs alleen op donderdag in staat waren met hun Superbike machines te rijden.

Om de coureurs toch voldoende trainingstijd te geven werd gisteren besloten de Superbike TT, die oorspronkelijk voor de eerste racedag op zaterdag stond ingepland, te verschuiven naar zondag en voor zaterdag twee extra trainingssessies in te plannen, een voor en een na de eerste race van de zijspannen.

De extra kwalificatiesessie haalde bij de coureurs de druk van de ketel om in de twee ronden die vrijdagavond konden worden gezet een snelle tijd neer te zetten. Bovendien werd in Kirk Michael volop de gele vlag gezwaaid als gevolg van het vele bluswater dat op het asfalt was achtergebleven.

Snelste man van de dag was ditmaal Honda TT Legends coureur Michael Dunlop, die in zijn tweede ronde een tijd van 128.52 mph realiseerde. Naast Dunlop zette alleen Gary Johnson een tijd boven de 125 mph, van de toprijders reden de meesten rond de 123 mph.