Zoeken

Vermeulen mist SBK openingsrace Phillip Island

21 februari 2011
Chris Vermeulen is de grote afwezige tijdens de laatste WK Superbike wintertest, die begin deze week in het Australische Phillip Island plaatsvindt. Vermeulen zal daarnaast ook de openingsrace van het 2011 seizoen moeten missen, die het komende weekend op datzelfde circuit staat gepland.

Chris_Vermeulen_Kawasaki

Hoewel Vermeulen na zijn operatie in juli vorig jaar uitstekende vooruitgang heeft geboekt en inmiddels in de laatste fase van zijn rehabilitatie is beland, bleek uit een evaluatie vooafgaand aan de laatste wintertest dat Chris zijn knie nog enkele graden meer zal moeten kunnen buigen voordat hij 100% racefit zal zijn.

Omdat nu de ZX-10R op racesnelheid gaan rijden het herstel van zijn knie bijna zeker zal vertragen zoniet verergeren is besloten om de laatste wintertest én de openingsronde op het Australische Phillip Island te skippen. Chris en het Kawasaki raceteam waren het er over eens dat herstel op lange termijn op dit moment het allerbelangrijkste is.

Chris Vermeulen:
We hebben als team besloten dat het beste was hier in Phillip Island niet te racen. Het is onfortuinlijk, omdat dit mijn thuiswedstrijd is en ik al zo'n lange weg naar herstel heb bewandeld. Het zou mooi zijn geweest om hier het seizoen sterk en fit te starten, maar we wilden geen enkel risico nemen om mijn knie te verergeren. En net zo belangrijk, ik ben niet fit genoeg om op topniveau mee te kunnen draaien, dus is het beter nu niet te rijden. Mijn knie is aan het verbeteren en het herstel loopt volgens plan, dus hoop ik in Donington weer van de partij te kunnen zijn. Ik heb vanaf nu bijna vijf weken om dat te realiseren.

Akira Yanagawa zal Vermeulen tijdens de wintertest in Phillip Island gaan vervangen, naast Kawasaki's vaste SBK coureurs Tom Sykes en Joan Lascorz.