Zoeken

Vermeulen maakt komend weekend rentree in Donington

23 maart 2011
Ruim een jaar na zijn crash in Phillip Island, waarbij hij een serieuze en langdurende blessure aan zijn knie opliep, keert Chris Vermeulen weer terug naar het WK Superbike. De 28-jarige Australiër zal het komend weekend tijdens de tweede ronde van het 2011 kampioenschap in Donington zijn debuut maken op de 2011 Ninja ZX-10R.

 Chris_Vermeulen_Kawasaki

Vermeulen onderging in juli vorig jaar een operatie aan zijn knie en was daardoor lange tijd uit de roulatie. Het herstel ging moeizamer dan verwacht - en gehoopt, waardoor Vermeulen een groot deel van de wintertrainingen en zelfs de eerste race van het 2011 seizoen moest uitzitten. Vermeulen maakte tijdens de wintertest in Sepang zijn rentree, waar al snel bleek dat de blessure nog niet goed genoeg hersteld was om op topniveau te kunnen acteren. Hoewel de voormalig WK Supersport wereldkampioen nog steeds niet 100% hersteld is, is hij wel in de finale fase van herstel aanbeland waardoor het volgens het team verantwoord is te gaan rijden.

Paul Bird, teameigenaar:
Het is geweldig om Chris weer in het team te kunnen verwelkomen. Hopelijk kan hij zichzelf weer laten zien nu hij ergens nabij volledige fitness is. Dit is een belangrijke race voor het team en ik verwacht dat alle drie de rijders dit weekend sterk zullen zijn, er hoeven geen excuses te zijn. We hebben allemaal goede herinneringen aan Donington Park de afgelopen jaren en dit is onze beste kans in jaren, dus kijken we uit om op het scherpst van de snede te rijden nu we weten dat de fiets goed genoeg is.