Zoeken

Vermeulen maakt debuut op 2011 ZX-10R

11 januari 2011

Na bijna een jaar in de lappenmand te hebben gelegen heeft Chris Vermeulen gisteren zijn debuut gemaakt op de 2011 Ninja ZX-10R racer, tijdens de eerste van vier testdagen die het Kawasaki World Superbike Raceteam heeft ingepland in Sepang.

Chris_Vermeulen_Sepang_2011_test.jpg

Vermeulen werd tijdens de eerste testdag vergezeld door Tom Sykes en Joan Lascorz, maar in tegenstelling tot zijn teamgenoten had Vermeulen nog niet eerder op de 2011 racer gereden. Hoewel de Australiër slechts een beperkt aantal ronden had gereden was hij direct onder de indruk van de nieuwe machine.

Tom Sykes en Joan Lascorz hadden al eerder op de nieuwe Ninja gereden, met name Sykes die tot op heden het volledige testwerk voor zijn rekening had genomen, maar voor beide coureurs was het een eerste kennismaking met het snelle circuit in Maleisië, waardoor de eerste testdag voornamelijk werd gebruikt om de baan goed te leren kennen en te werken aan een basis setup.

Chris Vermeulen:
Ik heb het vandaag (gisteren, 10 januari, red.) rustig aan gedaan en slechts een beperkt aantal ronden gereden, verspreid over drie runs. Ik was al voor de lunch gestopt en daarna begon het te regenen, maar morgen zullen we weer naar buiten gaan. De nieuwe fiets voelt echt goed. De laatste machine die ik hier op Sepang heb gereden was een MotoGP fiets, om nu al onder de indruk te zijn van deze fiets is een goed begin van de week. Iedereen heeft geweldig werk verricht voor wat betreft de ontwikkeling van de fiets, ik ben erg blij ondanks de relatief weinig ronden een positieve indruk te hebben.

Momenteel kan ik mijn rechterknie nog niet goed buigen in rechterbochten, maar het is wel sterk verbeterd de afgelopen weken. Het herstel gaat volledig volgens plan, ik lig zelfs iets voor op wat de doctoren hadden verwacht. Mijn spiermassa is goed, zeker als je in ogenschouw neemt dat ik nog maar drie weken aan het lopen ben.