Zoeken

Veneman vervangt Toseland tijdens WK Superbike op Assen

7 april 2011
Een droom komt uit voor RAC Racing coureur Barry Veneman. De rijder uit Dalfsen neemt van 15-17 april deel aan het World Superbike kampioenschap op het TT Circuit in Assen. Veneman zal tijdens de races op Assen deel uitmaken van het BMW Motorrad Italia team als vervanger van de geblesseerde James Toseland. 

Barry_Veneman_BMW

Toseland brak een week voor de World Superbike race op het circuit van Donington Park zijn rechterpols tijdens een test op Motorland Aragon. De Engelse BMW S 1000 RR coureur is hierdoor voor minimaal 6 weken uitgeschakeld en hoopt begin mei tijdens de thuisrace van zijn team op Monza weer te kunnen rijden.
Hierdoor ontstond voor Veneman de mogelijkheid om de plek van Toseland in het BMW Motorrad Italia team in te nemen tijdens het World Superbike weekend in Assen. Mede dankzij de steun van BMW Group Nederland, TT circuit Assen en een aantal trouwe persoonlijke sponsoren heeft Veneman deze felbegeerde plek kunnen bemachtigen.

De laatste keer dat er een Nederlander meereed in het World Superbike kampioenschap is alweer 6 jaar geleden. Jurgen van den Goorbergh mocht in 2005 met een wildcard op het TT Circuit meerijden in het World Superbike kampioenschap. De Nederlander eindigde toen op de 20e en 17e plek.

Barry Veneman, RAC Racing coureur:
Het had niet veel mooier kunnen zijn. Een langgekoesterde droom is uitgekomen! Het is geweldig dat ik na al die jaren in het World Supersport kampioenschap te hebben gereden, nu eindelijk eens aan het WK Superbike kan deelnemen. De kans komt op een perfect moment en daar ben ik heel erg blij mee. Toen ik hoorde dat James geblesseerd was, heb ik gelijk teammanager Evert Slager gebeld zodat hij contact op kon nemen met het team in Italië, natuurlijk wens ik dat James zo spoedig mogelijk herstelt maar de BMW is een fantastische motor die moet schitteren op Assen. Met behulp van heel veel mensen is het ons gelukt om die plek te bemachtigen en dat is fantastisch.

Bij deze wil ik iedereen bedanken die daar een steentje aan bijgedragen heeft. Assen is een speciaal circuit en ik ben overtuigd dat ik de juiste man ben om deze plek in te vullen, maar het moet wel kunnen, ook financieel. Dat dit allemaal gelukt is zie ik echt als een eer en een prestatie. Ik denk dat het heel goed is voor de Nederlandse motorsport dat er na lange tijd weer eens een Nederlander in het World Superbike kampioenschap rijdt. Hopelijk kunnen we hiermee ook een signaal afgeven aan de jongere generatie, dat ze moeten blijven vechten en dat met de juiste wil alles mogelijk is. Er zijn gelukkig nog steeds enthousiaste mensen die er energie in blijven steken. Met vechtlust valt er in Nederland weldegelijk wat te bereiken op internationaal niveau!

Evert Slager, Teammanager RAC Racing:
De afgelopen dagen waren heel hectisch maar het is allemaal gelukt. Barry is er bij op 17 april aanstaande tijdens het World Superbike evenement op het TT circuit Assen. Er moest in een korte tijd natuurlijk veel geregeld worden maar mede dankzij de inzet van een groot aantal mensen is het gelukt. Voor RAC Racing is dit natuurlijk een geweldige opsteker, nog voordat we aan ons eigen seizoen beginnen- het IDM Superbike kampioenschap – krijgt Barry de kans op een BMW S 1000 RR uit te komen in het World Superbike kampioenschap. Hopelijk is de deelname van Barry voor veel wegraceliefhebbers een extra stimulans om op 17 april naar het TT circuit Assen te komen om samen te gaan genieten van een dag prachtige motorsport.

Naast alle sponsors die de deelname van Barry mogelijk maken een speciaal woord van dank aan Erick Oberink van BMW Group Nederland die de eerste stap zette door zijn Italiaanse collega er op te attenderen dat Barry de enige geschikte kandidaat was om de geblesseerde James Toseland in Assen te vervangen. Mede door deze inzet konden we al na enkele gesprekken de deal afronden en Barry verblijden met de mededeling dat hij op 17 april zijn debuut mag maken in het World Superbike kampioenschap.