Zoeken

Valentino Rossi begint Moto3 team

25 september 2013
Valentino Rossi gaat het volgend seizoen ook als teammanager aan de slag. Het bedrijf van de negenvoudige wereldkampioen, VR46, is hiertoe een overeenkomst aangegaan met de Italiaanse tv-zender Sky. Het nieuwe team, dat met een KTM machine aan de start zal verschijnen, heeft als doel nieuw -Italiaans- talent te kweken.

Valentino Rossi

Met alledrie de wedstrijdklassen Moto3, Moto2 en MotoGP momenteel door Spanjaarden gedomineerd is de Italiaanse TV-zender Sky er alles aan gelegen dat er op korte termijn weer nieuw Italiaans talent komt bovendrijven: de zender heeft vanaf 2014 de TV-rechten van de MotoGP gekocht.

Hoewel Rossi in Italië nog steeds volle zalen trekt komt het eind van zijn carrière wel steeds dichterbij, waardoor men nieuw Italiaans talent zeer goed zal kunnen gebruiken om de kijkers ook in de toekomst vast te kunnen houden.

Het nieuwe VR46 team, waarvan Sky de hoofdsponsor zal zijn, zal in de Moto3 gaan rijden met de momenteel onverslaanbare KTM. Als rijder is voor de 17-jarige Romano Fenati gekozen, die momenteel voor het FTR Honda team rijdt. Fenati maakte het afgelopen jaar zijn debuut in de Moto3 en eindigde dat jaar met 4 podiums (waarvan 1 overwinning) op de 6e plaats, maar de Honda is dit jaar kansloos tegenover de oppermachtige KTM.