Zoeken

Tweede dodelijk slachtoffer tijdens 2014 Isle of Man TT

3 juni 2014
In twee dagen tijd heeft de 2014 Isle of Man TT zijn tweede dodelijk slachtoffer geëist. In de tweede ronde van de Superstock TT kwam de 34-jarige Brit Karl Harris uit Sheffield ten val en bezweek niet veel later aan zijn verwondingen. Harris maakte begin deze eeuw naam door drie keer het Brits Supersport kampioenschap te winnen en maakte in 2012 zijn TT debuut.

karl harris

Als een tiener raakte Harris bekend met de wegrace scene, waar hij voor Team Great Britain in het Superteen kampioenschap reed. In 1999 won Harris het European Superstock 1000 kampioenschap en reed daarna een seizoen in het WK Supersport. Harris was echter het beste bekend om zijn carriere in het Brits Supersport kampioenschap, waar hij in de periode 2001 tot 2004 drie maal de titel won.

Harris zette daarna zijn carriere in het Brits Superbike kampioenschap voort, waar hij in 2006 met 6 podiums en een vijfde plaats in het kampioenschap zijn beste seizoen had. In totaal behaalde Harris 12 podiums in het BSB. In 2012 maakte Harris zijn debuut in de Isle of Man TT voor het SMT Honda Racing Team en werd 21e in de Superbike en 28e in de Superstock TT.

Onze gedachten gaan uit naar zijn vrouw Jane, familie en vrienden.