Zoeken

TT voorzitter hoopvol over verlenging contract TT

20 juni 2013
Voorzitter Arjan Bos van TT Circuit Assen heeft goede hoop dat nog tijdens de 83e Dutch TT overeenstemming wordt bereikt met Dorna over verlenging van het contract. Dat liet hij weten tijdens de persconferentie voorafgaande aan de Iveco TT Assen. Het contract loopt in 2016 af en met de verlenging blijft Assen tot en met 2021 verzekerd van de TT. 

TT persconferentie

In de afgelopen maanden zijn meerdere positieve gesprekken met het Spaanse bedrijf gevoerd, die volgens Bos erop wijzen dat Dorna de TT niet kwijt wil. Directeur Peter Oosterbaan van TT Circuit Assen liet de aanwezige media weten een tevreden directeur te zijn, vooral omdat de kaartverkoop voor deze editie hoger uitkomt dan het vorige jaar. Dit heeft volgens de directeur onder meer te maken met het brede scala aan activiteiten dat voor de Dutch TT 2013 is georganiseerd. Zo is er dit jaar extra aandacht voor de vrouwelijke motorrijdster. Die groep rijdt 29 juni gezamenlijk en onder begeleiding vanaf Motoport Assen naar het circuit.

Het programma van de 83e Dutch TT is aangepast om het evenement nog aantrekkelijker te maken. De zaterdag is volgens Bos nog voller geprogrammeerd met vijf races en een stunt- en showprogramma. Niet alleen op het circuit is het spektakel, maar ook daarboven met F16’s van de Luchtmacht.

In tegenstelling tot voorgaande jaren staan er nu twee wedstrijddagen gepland in plaats van één. Het betreft de vrijdag voorafgaande aan de TT. Op deze TT Vrijdag staan onder meer de kwalificaties voor de races van zaterdag op het programma. Verder is er de Superpole in de MotoGP en de wedstrijd in de Red Bull Rookies Cup met de Nederlandse favoriet Scott Deroue. Verder en terug van weggeweest; het WK Zijspannen. Eén van de deelnemers is de Drent Bennie Streuer. Zijn vader Egbert Streuer behaalde drie wereldtitels en won hier de Dutch TT.

Jonge helden
Directeur Peter Oosterbaan roemde het jonge Nederlandse talent dat aan de start van de Dutch TT verschijnt. “Kwalificeer je en laat zien dat de Dutchies er aan komen”, sprak hij de jonge coureurs onder wie Scott Deroue en de twee wildcard-houders in de Moto3-klasse Bryan Schouten en Thomas van Leeuwen bemoedigend toe. Volgens Oosterbaan moet er alles aan worden gedaan om dit jonge talent naar de top te begeleiden. Ook het succes van de nog zeer jonge en talentvolle Nederlandse coureur Bo Bendsnijder is veelbelovend voor de toekomst.

Roelof Waninge van RW Racing presenteerde tijdens de persconferentie een motor in de kleuren van de nieuwe sponsor (TVM). Dit jaar heeft het Drentse team met Jacob Kornfeil en Jasper Iwema twee rijders die aan de start van de TT staan.

Ook voorzitter Arjan Bos van TT Circuit Assen benoemde het belang van de Nederlandse helden. Bos sprak verder de wens uit om voorafgaande aan de TT meer motoren in de binnenstad te hebben. Bos stelde verder dat de Speedweek wellicht een nieuw leven worden ingeblazen, in plaats van het TT Festival. Meer motor gerelateerde activiteiten zijn volgens de voorzitter alleen maar goed voor de TT.

Ilse Delange
Op donderdagavond 27 juni treedt Ilse DeLange met haar band op in De Bonte Wever. De winnares van de 3FM Award voor beste zangeres staat garant voor een super live optreden. Ilse DeLange behoort tot één van de allergrootste artiesten van Nederland. Het concert begint om 19.15 uur. Met het toegangsbewijs van 10 euro kan aan de kassa van het circuit 10 euro korting worden verkregen bij de aankoop van twee toegangskaarten voor de TT Vrijdag.

TT Balloon Festival
Naast races en muziek is er voor de komende 83e editie van de Dutch TT nog een evenement: het gratis toegankelijke TT Balloon Festival op woensdag 26 juni. Er zijn dan spectaculaire grote luchtballonnen zowel op de grond als in de lucht te bewonderen. Eén van de hoogtepunten is een 40 meter hoge ballon van de beroemde kat Garfield. Het festival wordt gehouden naast de TT Hal. Vanaf 17.00 uur zijn er diverse activiteiten die gerelateerd zijn aan luchtvaart.